Mes turime 261 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2704
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21248
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68574
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Trečiajame paplūdimyje prie Žeimenos – paskutiniai štrichai

2014 m. rugpjūčio 30 d. šeštadienis Nr. 65 (1403)

Per vasarą Švenčionėlių trečiasis paplūdimys prie Žeimenos upės pasikeitė neatpažįstamai – čia baigiamas vykdyti pagal „Vietos plėtros 2009-2014 metų strategija“ prioritetą „VVG teritorijos atnaujinimas ir plėtra siekiant gerinti gyventojų gyvenimo kokybę“ projektas „Žeimenos paplūdimio, sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimas ir pritaikymas Švenčionėlių bendruomenės poreikiams tenkinti“. Švenčionėlių bendruomenė „Žeimena“ kartu su pirmininke Danute Vigeliene aktyviai dalyvavo visuose projekto vykdymo etapuose, ypač – talkoje. Gausi bendruomenė svariai prisidėjo savanorišku darbu, kad paplūdimys būtų erdvus, funkcionalus, patrauklus ir atitiktų visus aplinkosauginius, techninius ir kitus projekto įgyvendinimui privalomus reikalavimus. Paskutiniai štrichai – vejos sėja. Šiam darbui kaip tik pasitaikė darganotos, tačiau ramios ir nevėjuotos dienos. Taigi buvo lengva teritoriją išlyginti sugrėbstyti, pasėti žolės sėklas, o po to suvoluoti. Vyrai dar tuo pačiu su grėbliais palygino ir tinklinio aikštelę, surinko dar likusias pakraščiuose šakas.

Dabar šiame paplūdimyje uždėti galutiniai štrichai, o bendras vaizdas džiugina akį. Paplūdimyje prie Žeimenos upės Kranto gatvėje Švenčionėlių mieste vasarą tradiciškai rengiamos šventės, čia lankosi labai daug žmonių, mėgsta ilsėtis švenčionėliškiai ir atvykstantys turistai su šeimomis, todėl įrengti ir sutvarkyti viešąsias erdves ir pritaikyti jas gyventojų poreikiams buvo tiesiog būtina. Čia ilsėtis bus galima saugiai ir kokybiškai. Bus pastatytas ir ženklas, kad vandens turistai su baidarėmis netrukdytų pliaže besiilsintiems ir upėje besimaudantiems, o išsilaipintų specialiai tam įrengtose prieplaukose.

Irena POŽĖLIENĖ