Mes turime 392 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3547
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19748
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95778
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Geriausi bekelės sportininkai vėl kausis Švenčionyse

2014 m. rugsėjo 6 d. šeštadienis Nr. 67 (1405)

Rugsėjo 12 – 14 d., Švenčionys jau penktus metus iš eilės taps tarptautinių bekelės sporto varžybų sostine. Visureigių ir keturračių motociklų entuziastai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos bei Rusijos čia kausis net dėl septynių skirtingų įskaitų taškų. Švenčionių apylinkėse vyksiančių „4x4 gladiatoriai“ varžybų globėjas, Švenčionių rajono meras V. Vigelis, subūręs profesionalių organizatorių kolektyvą, garantuoja, kad šis renginys atitiks visus aukščiausius reikalavimus, nes pasižiūrėti, ką sugeba lietuviai, atvyksta didžiausių pasaulyje pravažumo varžybų "Ladoga" organizatoriai. Jie atvažiuoja ne tuščiomis rankomis, atveža vertingų prizų nugalėtojams.

Į 7 klases pagal įvairius parametrus suskirstyti visureigių ir keturračių motociklų lenktynininkai per dieną turės įveikti daugiau kaip 150 km trasą, padalintą į 6 specialius ruožus. Anot varžybų organizatoriaus Gedimino Grigaičio, sportininkų laukia daugybė sunkiai įveikiamų miško ir lauko keliukų, pelkių ir durpynų, o trasos vinimi, kaip ir pernai, bus bekelės žiedas. 3,5 km ilgio uždaroje trasoje varžybų dalyvių lauks visos įmanomos bekelės sporto kliūtys: įkalnės ir nuokalnės, smėlis, molis, akmenys, purvas. Būtent į šį – bekelės žiedo – specialųjį ruožą G.Grigaitis kviečia ir visureigių gerbėjus: „Uždara, ratu einanti trasa žiūrovams patogi tuo, jog sąlyginai nedidelėje teritorijoje jie galės išvysti kaip sportininkai valdo ne tik automobilius, bet ir naudoja kitas, pravažumui padedančias priemones: “gerves”, paklotus - “sand track’us”, kėliklius - “high jack”

Jau 12-us metus bekelės renginių organizavimu užsiimantis ir Lietuvos automobilių sporto federacijos 4x4 komitetui vadovaujantis Gediminas Grigaitis sako: „Visureigių bekelės sportas – ne begalviams. Čia reikia mąstyti kiekviename trasos metre ir numatyti bent kelis žingsnius į priekį. Tiems kam automobilių sportas siejasi tik su dideliu greičiu visureigių ir keturračių motociklų varžybos įspūdžio nepaliks. Bekelės lenktynininkai – geri strategai ir tikslumo ieškotojai. Visų dalyvių transporto priemonėse sumontuojame "juodasias dėžes", kurios užtikrina ekipažų greičio ir maršruto laikymosi kontrolę".

 
Reklaminis skydelis