Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4844
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21045
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97075
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prieplauka Švenčionėliuose jau gali priimti turistus

2014 m. rugsėjo 6 d. šeštadienis Nr. 67 (1405)

Rugsėjo 1 d. baigtas vykdyti Švenčionių papildomo ugdymo centro projektas „Prieplaukos įrengimas Švenčionėliuose“ pagal VVG „Švenčionių partnerystė“ strategijos II prioritetą „VVG teritorijos atnaujinimas ir plėtra siekiant gerinti gyventojų gyvenimo kokybę“. Čia jau įrengta pontoninė baidarių prieplauka, sutvarkyta aplinka, įrengta vieta maudytis ir pailsėti, pastatyta persirengimo kabina, suoleliai, šiukšliadėžės bei erdvi pavėsinė, paplūdimio juosta išpilta smėliu.

Prieš kurį laiką čia buvo surengta talka, tvarkoma aplinka, renkamos šiukšlės, šakos. Nors pagal projektą nebuvo būtina, bet šio projekto vadovas Stanislav Podvoiskij pats tvarkė ir upės dugną: iš po tilto ištraukė šakų sangrūdą, išvalė dumblą, nendrių ir žolių sąžalynus.

Kaip sakė projekto vadovas PUC direktorius Stanislav Podvoiskij, projektas buvo parengtas jau ankstyvą pavasarį, tačiau kol buvo atliktos įvairios dokumentų, leidimų gavimo ir derinimo, viešųjų pirkimų procedūros, leidimas jį vykdyti buvo gautas tik vasaros viduryje.

Įrengti patogią prieplauką vandens turistams mieste būtinai reikėjo, nes Švenčionėlių gyventojai buvo labai nepatenkinti, kad sportininkų, turistų, poilsiautojų išlaipinimas iš valčių vyksta pliažo teritorijoje, o tai sukelia nepatogumus visiems – ir plaukiantiems baidarėmis, ir besimaudantiems upėje, ir baidares nuomojantiems verslininkams.

Švenčionių papildomo ugdymo centras šiuo projektu nori pagerinti vandens turizmo valčių iš vandens iškėlimą ir trumpalaikį poilsį aplankant Švenčionėliuose lankytinas vietas. Projektas yra būtinas poilsiautojų patogumui, saugumui ir reikalingas plaukiantiems upe turistams kaip poilsio stotelė. Erdvi ir tvirta pavėsinė su suolais ir stalais pastatyta šiek tiek atokiau nuo prieplaukos, ant kalnelio, nes apsauginėje upės zonoje tokie statiniai negalimi. Taigi atplaukusiems su baidarėmis bus patogu atsikvėpti, pasislėpti nuo lietaus ar nuo svilinančios saulės. Jauku pavėsinėje pasėdėti bus kiekvienam, atėjusiam atsipūsti prie upės. Kad lengviau būtų ištraukti baidares iš vandens, šalia prieplaukos įrengta ir mechaninė gervelė.

Žeimenos upė – labai populiarus vandens sporto, turizmo ir pramogų mėgėjų maršrutas. Įgyvendinus šį projektą vandens turizmo ir sporto entuziastų lūkesčiai bus išpildyti. „Dabar kiekvienas turėtumėm pasistengti, kad čia būtų švaru, tvarkinga, nesulaužyta, o inventorius naudojamas pagal paskirtį, - sakė S.Podvoiskij. – O baidarių nuomotojai būtinai turėtų duoti turistams ir šiukšlių maišus bei po žygio paimti iš jų susikaupusias šiukšles ir išvežti į konteinerius. Juk kiekvienas iš mūsų gali padaryti nors ir nedidelį darbą, kad gyventume gražiau ir švariau, mokėtumėm naudotis ir džiaugtis didžiausiu savo turtu – švaria Žeimenos upe ir nepakartojamo grožio gamta“.

S.Podvoiskij džiaugėsi, kad ši iniciatyva sulaukė nemažai palaikymo iš kolegų, miestelėnų, verslininkų ir netgi rėmėjų – UAB „Švenčionėlių keramika“ direktorius Rimantas Rudys padovanojo 20 tonų paplūdimiui reikalingo smėlio.

S.Podvoiskio nuomone, būtų labai gerai, kad kelininkai dar įrengtų nuo kelio ir paplatinimą – aikštelę baidares atvežantiems ir paimantiems automobiliams privažiuoti. PUC direktorius žada nesustoti vien ties šituo projektu, jau dėlioja mintis ir kitoms maudynių ar poilsio vietoms tvarkyti.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis