Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3064
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21608
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68934
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tarptautiniame konkurse tapome laureatais!

2014 m. rugsėjo 10 d. trečiadienis Nr. 68 (1406)

Švenčionėlių meno mokyklos fortepijoninis Luko Kuleš ir Arnoldo Leleikos ansamblis XIV tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų“ – vasaros muzikos akademija Druskininkuose laimėjo laureatų diplomą

Vasaros pabaigą vainikavo įspūdingas XIV tarptautinis konkursas „Muzika be sienų“, kuris vyko Druskininkuose rugpjūčio 14-23 dienomis. Šiame konkurse varžėsi pianistai, kameriniai, fortepijoniniai ansambliai, džiazo ansambliai ir pianistai, kurie atliko koncertus fortepijonui su kameriniu orkestru. Per atidarymą profesorė Veronika Vitaitė (šio renginio organizacinio komiteto pirmininkė, žiuri pirmininkė) džiaugėsi, kad nuo šių metų konkursas pakilo į dar aukštesnį lygmenį. Nuo šių metų konkursas vadinsis vasaros muzikos akademija, nes jame vyksta įvairūs koncertai, seminarai, meistriškumo pamokos, kurias veda iš įvairių šalių atvykę profesoriai, videotekos.

Šiemet ir mums – Arnoldui su Luku (mokytoja Loreta Šidlauskienė) nusišypsojo didelė laimė: laimėjome bilietą sudalyvauti tokiame prestižiniame konkurse Druskininkuose. Kiekviena šio konkurso diena buvo įsimintina. Turėjome progą koncertuoti memorialiniame M. K. Čiurlionio muziejuje taip pat „Draugystės“ sanatorijoje. Nepraleidome galimybės sudalyvauti ir meistriškumo pamokose. Jas mums vedė gerai žinomi Lietuvos pianistai: profesorė Gražina Ručytė Landsbergienė, profesorius kompozitorius Julius Andrejevas, profesorė Ramutė Vaitkevičiūtė bei profesorę Aleksandrą Žvirblytę. Salėje stovėjo fortepijonas, kuris specialiai šiam konkursui buvo atgabentas iš Vokietijos. Konkurso metu su mumis varžėsi jaunimas iš įvairių šalių: Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos, Kazachstano, Gruzijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Italijos, Švedijos, Danijos bei Japonijos.

Konkurso uždarymas įvyko „Draugystės“ sanatorijoje. Koncerte grojo konkurso dalyviai. Prof. V.Vitaitė sakė: „Šį vakarą nesinori ilgai kalbėti – norisi klausytis nuostabios, kvapą gniaužiančios muzikos“. Kaip profesorė sakė, taip ir buvo. Koncerte groję dalyviai profesionaliai atliko pačius sudėtingiausius kūrinius. Koncerto pabaigoje vyko apdovanojimų ceremonija, per kurią buvo iškilmingai įteikti laureatų diplomai bei specialūs prizai. Sunku net nupasakoti tą džiaugsmą, kad ir mūsų duetas iš mažo Lietuvos miestelio – Švenčionėlių – gavo labai aukštą įvertinimą. Komisija mums skyrė laureatų diplomą! Jau vien dalyvavimas tokiame prestižiniame konkurse yra didžiulis laimėjimas, o ką jau kalbėti apie laureatų diplomą. Šiuo apdovanojimu labai džiaugiamės ir mes su Luku, ir mūsų fortepijono mokytoja L.Šidlauskienė, ir mokyklos direktorė Rita Politienė. Šis įvertinimas įrodo, kad mūsų ir mokytojos pastangos, ilgos repeticijų valandos, neretai įskaustantys pirštai buvo ne veltui, o šis laimėjimas yra didžiulė paskata dar daugiau dirbti, tobulėti ir kruopščiai nagrinėti muzikos meną.

Grįžusi iš XIV tarptautinio konkurso „Muzika be sienų“ – vasaros muzikos akademija Druskininkuose berniukų fortepijono mokytoja L.Šidlauskienė sakė: „Arnoldo Leleikos ir Luko Kuleš fortepijoninis duetas gavo labai aukštą įvertinimą. Tarptautinė komisija jiems skyrė laureatų diplomą. Jau vien dalyvavimas tokiame prestižiniame konkurse yra didžiulis laimėjimas, o laureato diplomas tikrai svari pergalė, atverianti šiems talentingiems ir darbštiems jauniesiems fortepijono virtuozams kelius į dar didesnes aukštumas“.

Arnoldas LELEIKA