Mes turime 595 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12121
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30542
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:112291
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. rugsėjo 10 d. trečiadienis Nr. 68 (1406)

Nukentėjo keleiviai

Rugsėjo 6 d. registruotas pranešimas, kad kelio Švenčionys-Adutiškis, 8 km., Švenčionių seniūnijos gyventojas E.G., gim. 1995 m., nesuvaldė automobilio „Honda Civic“ ir išvažiavęs į kelkraštį trenkėsi į pakelės medį. Įvykio metu nukentėjo kartu važiavę keleiviai A.B., gim. 1994 m., ir A.D., gim. 1994 m. Abu keleiviai dėl patirtų sužalojimų išvežti į ligoninę. Iš automobilio vairuotojo ir keleivių paimtas kraujas blaivumui nustatyti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Sumušė ir apiplėšė

Rugsėjo 7 d. registruotas Afganistano piliečio protokolas-pareiškimas, kad Pabradės mieste jį sumušė du iš matymo pažįstami vyriškiai, kurie nuo kaklo nuplėšė auksinę grandinėlę, nuo rankos numovė dvi auksines apyrankes, nuo piršto numovė auksinį žiedą bei iš striukės kišenės pagrobė 840 Lt. ir mobilaus ryšio telefoną „Nokia“. Nuostolis apie 7000 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 1 d.

 

Siūlė kyšį

Rugsėjo 3 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS patrulių būrio pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „Nissan Almera“, kurį vairavo neblaivus (2.58 prom.) Švenčionėlių miesto gyventojas T.J. Siekdamas išvengti atsakomybės T.J. siūlė 200 Lt. kyšį. T.J. buvo sulaikytas ir pristatytas į PK, uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d.

 

Medis sužalojo žmogų

Rugpjūčio 29 d. registruotas uždarosios akcinės bendrovės pranešimas, kad Švenčionėlių miškų urėdijos Aukštagirio girininkijoje pjūklininkas nepamatė, kad netoliese buvusio žmogus, ir griūdamas medis sužalojo L.P., kuris dėl sužalojimų hospitalizuotas VUGPL reanimacijos skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 139 str. 1 d.

 

Darbavosi vagys

Rugsėjo 3 d. registruotas Švenčionėlių miesto gyventojo A.Ž. protokolas-pareiškimas, kad dingo nešiojamasis kompiuteris „HP250“, auksinė grandinėlė ant rankos, kompiuterio kolonėlės, „Armani“ džinsai, batai, kompiuterio dėklas, mobiliojo ryšio telefonas „Samsung Galaxy S4“ su dėklu. Padarytas nuostolis apie 13000 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 4 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojo E.Č. protokolas-pareiškimas, kad atvykęs į jam priklausančią sodybą, Švenčionėlių mieste, rado išdaužtą plastikinių durų stiklą. Iš namų pavogtas televizorius „Samsung“, mikrobangų krosnelė, lovos užtiesalas. Bendra materialinė žala 1700 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 4 d. registruotas Švenčionėlių miesto gyventojos E.G. protokolas-pareiškimas, kad grįžusi iš daržo, esančio prie namų, pastebėjo, jog verandoje atidarytos durys, namuose iš piniginės, gulėjusios spintoje, pavogti 7000 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 5 d. registruotas Švenčionėlių miesto gyventojos Č.M. protokolas-pareiškimas, kad Švenčionėliuose, Žaliojoje gatvėje, iš užrakintų namų dingo 80 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 6 d. registruotas Pabradės miesto gyventojo O.Z. protokolas-pareiškimas, jog iš garažo, kuriame nėra durų, pavogtas akumuliatorius „Bosh S4026“ ir 15 litrų A-95 markės benzino. Nuostolis sudaro 370 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.

 

Pradūrė padangas

Rugsėjo 5 d. registruotas Švenčionių miesto gyventojo V.C. protokolas-pareiškimas, kad pradurtos jam priklausančio automobilio „Volvo-V70“ visos padangos. Automobilis stovėjo Pabradėje, Arnionių gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje. Materialinė žala 600 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d.

 

Rastas paketėlis su galimai narkotine medžiaga

Rugsėjo 5 d. registruotas pranešimas, kad Užsieniečių registracijos centre aptiktas folijos pakelis su šviesiai geltonos spalvos neaiškios kilmės medžiaga, galimai narkotine ar psichotropine medžiaga. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d.

 

Šeimyniniai konfliktai

Rugsėjo 2 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionių mieste, Partizanų gatvėje, namuose, V.P., gim. 1987 m., konflikto metu kumščiu trenkė savo pusseserei į krūtinę, nuo ko ji pargriuvo ant stalo, susimušė nugarą ir patempė kaklą. Įtariamasis V.P. sulaikytas ir patalpintas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugsėjo 2 d. registruotas pranešimas, kad Strūnaičio seniūnijos kaime, namuose neblaivus D.B., gim. 1976 m., ranka trenkė savo sugyventinei į dešinį šoną. D. B. uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugsėjo 5 d. registruotas pranešimas, kad Strūnaičio seniūnijos kaime, namuose, neblaivus (3.77prom.) V.G., gim. 1977 m., mažamečių vaikų akivaizdoje sukėlė šeimyninį konfliktą, terorizavo savo šeimą, grasino susidorojimu savo žmonai. V.G. sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 2 d.

Rugsėjo 7 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėlių mieste, namų balkone, A.S., gim. 1983 m., girdint mažamečiam vaikui, konflikto metu kumščiu trenkė savo broliui G.S. į petį. Įtariamasis A.S. sulaikytas ir patalpintas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2014-09-01 iki 2014-09-08 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 4 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 1 turto sunaikinimas ar sugadinimas, 40 viešosios tvarkos pažeidimų ir 6 chuliganizmo atvejai. Per savaitę įvykdytos 8 vagystės, įvyko 1 eismo įvykis, kurio metu buvo sužaloti 2 žmonės, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai, 96 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 136 asmenys nubausti už administracinius teisės pažeidimus, 4 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, rastas 1 lavonas.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.