Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1739
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5132
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52458
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dviračiais į darbą. Kodėl gi ne?

2014 m. rugsėjo 20 d. šeštadienis Nr. 71 (1409)

Sunku įsivaizduoti šiuolaikinį pasaulį be vienos populiariausių transporto priemonės – automobilio. Ir nors miestai dūsta nuo automobilių kamščių, išmetamųjų dujų, smogo, bet dauguma vis tiek pirmenybę teikia automobiliui, o ne viešajam transportui ar, tarkim, dviračiui. Žinoma, ir sąlygos dviratininkams Lietuvoje ne tokios kaip daugelyje Europos valstybių, bet su laiku tos sąlygos ir Lietuvoje gerės, jau ir dabar, ypač sostinėje, dviratis gana populiarus. O tai, kad ir pas mus yra dviračio mėgėjų, dar kartą įrodė tryliktą kartą rengiamos Europos judriosios savaitės renginiai.

Vieno jų metu rugsėjo 17 dieną surengta tradicinė savivaldybės darbuotojų akcija „Į darbą dviračiu ar pėsčiomis“. Dar gerokai prieš 7 valandą prie Švenčionėlių kultūros centro pasirodė pirmieji dviratininkai, prie kurių greitai prisijungė ir rajono meras Vytautas Vigelis, kuris šioje tradicinėje akcijoje dalyvauja nuolat. Lygiai 7 val. policijos ekipažo lydimi dviratininkai pajudėjo į Švenčionis. Tikslas aiškus – įveikti 12 kilometrų ir laiku suspėti į darbą. Nors atstumas ir nemažas, bet įveikiamas. Netoli Švenčionių prie grupės, važiuojančios iš Švenčionėlių, prisijungė ir švenčioniškių dviratininkų grupė. Po kurio laiko visi draugiškai finišavo prie Švenčionių savivaldybės administracijos pastato. Kadangi važiavimas dviračiu nebuvo varžybos, tai ir nugalėtojų nebuvo, laimėjo visi, sėkmingai įveikę trasą, o dovanomis buvo apdovanoti visi žygio dalyviai, o tie, kurie važiavo be šviesą atspindinčių liemenių, dovanų gavo dar ir liemenes. Dviratininkai ir dviratininkės, nors ir šiek tiek pavargę, bet laimingi skubėjo į darbo vietas.

Algis JAKŠTAS