Mes turime 589 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3315
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21736
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:103485
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Žingsnis po žingsnio sveikatingumo taku

2014 m. spalio 8 d. trečiadienis Nr. 76 (1414)

Dar gilioje senovėje žmonės judėjimą vadino gyvybės šaltiniu. Judėjimas savo poveikiu prilygsta vaistams, bet jokiais vaistais nepakeisi judėjimo. Vadovaudamiesi šia nuostata Švenčionėlių socialinių paslaugų centro vaikai baigiamajame Švenčionių visuomenės sveikatos biuro remiamos programos „Dešimt dienų sveikatingumo taku“ etape apsilankė VšĮ sporto klube „Liūto narvas“. Jo vadovas Dainius Burokas pasakodamas apie klubo veiklą pabrėžė, kad vaikai lankydami klubo užsiėmimus ne tik turiningai leidžia laisvalaikį sportuodami, dalyvaudami įvairiuose renginiuose, bet ugdoma ir jų valia, ištvermė, atsakomybė. Vėliau vaikams buvo suteikta galimybė pasportuoti. Atlikę keletą apšilimo, judesių koordinacijos pratimų berniukai mokėsi bokso pradmenų, mergaitės mieliau laiką leido treniruoklių salėje. Grįždami atgal vaikai dalinosi įspūdžiais, svajojo apie galimybę lankyti klubo užsiėmimus.

Visą savaitę internete, spaudos leidiniuose ieškojome medžiagos stendui „Noriu augti sveikas“. Ruošdami stendą vaikai sužinojo, kad žmogaus sveikatą įtakoja ne vien tik tokie veiksniai kaip judėjimas, mityba, organizmo grūdinimas, asmens higiena, bet privalo būti švarios ir žmogaus mintys, kad negalima širdyje laikyti pykčio, kerštauti, negeras ir niūrias mintis reikia vyti šalin.

Programos vykdymą užbaigėme gražia vakarone „Saugūs mūsų namai“. Į svečius pasikvietėme ir Kaltanėnų žolininkę Rasą Breidokienę. Kartu su savo vyru Algirdu ji mokino mus kaip iš įvairių žolelių tinkamai pasiruošti arbatas, kad jos neprarastų savo vertingų savybių. Klausėmės ir A.Breidoko sekamų pasakų, pasakojimų, gyvenimiškų nutikimų apie sveikatą. Skanavome jų paruoštų arbatų, mėgindami atspėti iš kokių žolelių jos paruoštos. Vakaronės metu nebuvo užmiršti ir socialiniai darbuotojai, švenčiantys savo profesinę šventę. Jiems skambėjo sveikinimo žodžiai, dainos, vaikai įteikė savo rankomis padarytus atvirukus. Vėliau žaidėme įvairius lietuvių liaudies žaidimus, ratelius. Smagiai pasišokę, pažaidę vakaronę užbaigėme aktyviausių sveikatingumo programos dalyvių apdovanojimu padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis, kurių mums parūpino Švenčionėlių miesto gyventojas Algirdas Misiukas.

Už programos „Dešimt dienų sveikatingumo taku“ įgyvendinimui skirtas lėšas Švenčionėlių socialinių paslaugų centro vaikai nuoširdžiai dėkoja Švenčionių visuomenės sveikatos biurui. Vaikai ne tik turėjo galimybę dalyvauti išvykose, įvairiuose renginiuose, bet ir buvo nupirktos aktyviam poilsiui taip reikalingos priemonės, kaip palapinės, miegmaišiai, turistiniai kilimėliai, kelioniniai krepšiai, krepšinio ir tinklinio kamuoliai.

Birutė LAPTEVA