Mes turime 243 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3794
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10530
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54513
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Už valstybės išperkamą žemę – lygiavertis miško plotas kaimo vietovėje

2014 m. spalio 15 d. trečiadienis Nr. 78 (1416)

Seimas priėmė Žemės ūkio ministerijos parengtas Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisas, įsigaliosiančias 2014 m. lapkričio 1 d., kuriose įtvirtino papildomą atlyginimo už miestų teritorijose esančią valstybės išperkamą žemę būdą – atlyginimą lygiaverčiu miško plotu kaimo vietovėje.

Pakeistame įstatyme galimybė už valstybės išperkamą žemę, turėtą mieste, atlyginti lygiaverčiu miško plotu iš laisvos valstybinės žemės fonde esančių valstybinių miškų, rezervuotų nuosavybės teisėms atkurti, kaimo vietovėje numatyta ne tik tiems piliečiams, kuriems dar nepriimtas sprendimas dėl nuosavybės teisių atkūrimo į minėtą žemę, bet ir tiems piliečiams, kuriems toks sprendimas priimtas, tačiau neįvykdytas.

Įsigaliojus minėtosioms nuostatoms, piliečiai valią dėl atlyginimo už valstybės išperkamą žemę būdo turės teisę keisti ir prašymus atlyginti lygiaverčiu miško plotu kaimo vietovėje Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos teritoriniams skyriams galės teikti nuo 2014 m. lapkričio 1 d. iki 2015 m. kovo 1 d.

Kviečiame 2014 m. lapkričio 1 d. – 2015 m. kovo 1 d. laikotarpiu Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos teritoriniams skyriams prašymus dėl valios pakeitimo ir atlyginimo mišku teikti tuos pirmiau nurodytus piliečius, kurie apsispręs pasinaudoti pakeistame įstatyme numatyta galimybe.

Žemės ūkio ministerijos informacija