Mes turime 625 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13284
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34333
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113454
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tik spėjo peržengti mokyklos slenkstį, o jau vaidina angliškai

2014 m. lapkričio 8 d. šeštadienis Nr. 84 (1422)

Persikėlus į kitą mokyklą, pasikeitus klasės draugams, mokytojams, natūralu, kad prireikia ilgesnio ar trumpesnio adaptacijos laikotarpio. Tačiau šiemetiniams Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos pirmosios b klasės mokiniams galima sakyti jo visiškai neprireikė. Tik pravėrę šios mokyklos duris, jie greitai įsiliejo į draugišką ir kūrybišką bendruomenę, o rugsėjo pabaigoje net spektakliuką pastatė ir vaidino angliškai. Kartu su anglų kalbos mokytoja Birute Radziuliene pasirinko visiems gerai žinomą pasaką „Raudonkepuraitė“ ir nuotaikingai pristatė ją kasmet Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje minimoje Europos kalbų dienoje.

Apie drąsius ir kūrybingus pirmokus, apie Europos kalbų dienos tradicijas šioje gimnazijoje kalbamės su anglų kalbos mokytoja Birute RADZIULIENE.

 

Kiek žinau, Europos kalbų diena Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje turi gilias tradicijas.

Taip. Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje Europos kalbų diena minima nuo pat gimnazijos įkūrimo. Kasmet rugsėjo 26-ąją. Kiekvienai metais užsienio bei lietuvių kalbų mokytojai demonstruoja išmonę ir kūrybingumą, norėdami padaryti šventę kuo patrauklesnę ir motyvuoti vaikus mokytis kuo daugiau užsienio kalbų bei branginti gimtąją.

 

Ir kaskart tenka prigalvoti kažko nauja?

Be abejo. Kadangi ši diena minima kasmet, nelengva sugalvoti kažką naujo. Nesinori kartotis. Visi mokytojai stengiasi kasmet pasiūlyti vis kitokį renginio planą. Pavyzdžiui, šiemet gimnazija Europos kalbų dienos proga pasipuošė spalvingais pasakos „Raudonkepuraitė“ veikėjais. Skelbimas pirmame aukšte angliškai, vokiškai, lietuviškai ir rusiškai visus kvietė dalyvauti renginyje. Todėl visiems tapo aišku, kad jie bus pakviesti į pasakos pasaulį.

 

Kodėl spektakliukas?

Mintis kilo prisiminus savo mokyklines dienas, kai mes su džiaugsmu metų pabaigoje ruošdavom vaidinimą. Pasiūliau pirmosios b klasės gimnazistams ir apsidžiaugiau, kad jie entuziastingai sutiko. Jų neteko ilgai įkalbinėti, pasiskirstę vaidmenimis puolė mokytis žodžius, ieškojo sceninių drabužių, padėjo puošti mokyklą.

 

Pirmokus turbūt taip pat pasirinkote neatsitiktinai.

Turiu pamokas visose gimnazijos klasėse, bet pasirinkau pirmokus, kadangi tai ir jų padrąsinimas, nes jie šioje mokykloje prieš pasirodymą buvo praleidę vos pusę mėnesio. Juk vaidindamas angliškai mokinys ne tik demonstruoja užsienio kalbos žinias, bet ir atskleidžia savo kūrybiškumą, gebėjimą improvizuoti, išsisukti iš įvairių situacijų, ypač jeigu pamiršta vieną kitą žodį. Mano manymu, taip ugdomas ir pasitikėjimas savimi. O tai – vienas iš svarbiausių dalykų.

 

Visi tą šventinę dieną susirinkę Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos salėje matė, kad gimnazijos naujokai pasirodę esą puikūs artistai, ir anglistai. Jiems negailėjo plojimų, o jūs jų pastangas sakėte įvertinsite gerais pažymiais.

Tikrai džiaugiuosi pirmosios b klasės gimnazistais. Jiems buvo įdomu, o man – lengva dirbti. Raudonkepuraitę vaidino Eglė Maliavkaitė, autorių – Livija Jurkuvėnaitė, močiutę – Monika Čepulytė, vilką – Edvardas Žeimo, medkirtį – Eirimas Meidūnas, mamą – Arina Cvetkova. Džiaugiuosi jų kūrybiškumu ir noru siekti kuo daugiau žinių.

Irena POŽĖLIENĖ