Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2672
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18873
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94903
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Karinės technikos demonstracija sulaukė neregėto dėmesio

2014 m. lapkričio 12 d. trečiadienis Nr. 85 (1423)

Jau kuris laikas Lietuvoje vyksta tarptautinės karinės pratybos „Geležinis kardas 2014“. Sunku net įsivaizduoti tokį atvejį, kad pratybos aplenktų Pabradės poligoną, o štai lapkričio 9 d. ir civiliai gyventojai turėjo puikią progą susipažinti su pratybose dalyvaujančių NATO šalių karine technika.

Pabradėje buvo surengta tos technikos demonstracija. Norinčių pasižiūrėti į šiuolaikinę karinę techniką atsirado tikrai nemažai ir ne tik pabradiškių ar mūsų rajono gyventojų. Nemažai buvo ir atvykusių iš toliau. Net eilutės susidarydavo tai prie vieno, tai prie kito karinės technikos vieneto. Ypač vaikams tai buvo tikras rojus. Ne taip jau dažnai gali apžiūrėti JAV karių demonstruojamą vikšrinę pėstininkų kovos mašiną „Bradley“ ar jos ratinį šarvuotą transporterį „Stryker“ bei kitą galingą karinę techniką. O kur karių amunicijos ir šaunamųjų ginklų demonstracija. Tai ir sulaukė įvairiapusio susidomėjimo. Prisipažinsiu, kad nesitikėjau, jog karinės ginkluotės demonstracija sulauks tokio susidomėjimo. Ko gero, to nesitikėjo ir patys organizatoriai. Beje, buvo galima karinę techniką apžiūrėti ir iš vidaus. Čia patys smalsiausi buvo vaikai. Kas žino, gal vienas kitas iš jų po keleto metų apsivilks ir kario ar karininko uniformą, nes kario, pasiruošusio ginti savo tėvynę, pareiga visada buvo ir bus gerbiama. O dabar apie pačius tarptautinius karinius mokymus „Geležinis kardas 2014“.

Karinės pratybos Lietuvoje vyksta nuo lapkričio 2 iki 14 dienos. Iš viso jose dalyvauja apie 2,5 tūkstančio karių iš 9 NATO šalių, tarp jų, žinoma, ir Lietuvos. Apmokymų metu naudojama daugiau nei 300 karinės technikos vienetų, kai kuriuos iš jų, kaip minėjau, buvo galima pamatyti pristatymo visuomenei metu.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis