Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2555
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12742
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88772
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pilietinio ugdymo užsiėmimai Švenčionyse

2014 m. lapkričio 12 d. trečiadienis Nr. 85 (1423)

Spalio pabaigoje Švenčionių papildomo ugdymo centras ir Švenčionių kultūros centras surengė rajono jaunimui, vaikams ir vyresniems dalyviams pilietinio ugdymo užsiėmimus. Juk gyvenant atviroje šalyje žmones pasiekia labai daug įvairios prieštaringos informacijos, netgi agresyvios propagandos iš viso pasaulio, o tai ypač veikia jaunus žmones, kurių pasaulėžiūra ir vertybių sistema dar tik formuojasi. Tad labai svarbu ugdyti sąmoningus Lietuvos piliečius, suprantančius savo teises ir pareigas, suvokiančius, kaip svarbu puoselėti demokratijos principus visose gyvenimo srityse, ugdyti tautinę savigarbą bei pagarbą pagrindinėms vertybėms: žmogaus orumui, laisvei, lygybei, teisingumui ir teisėtumui, tolerancijai, solidarumui.

Užsiėmimuose daug dėmesio buvo skiriama supažindinimui su Lietuvos kariuomenės veikla, mokėjimu išgyventi įvairiomis sąlygomis, neskatinant smurto valdyti ginklą, dirbti komandoje. Užsiėmimams vadovavo Jolanta Olechnovič, Lina Slabadaitė, Inesa Bagdonienė, savanorių Švenčionių kuopos kariūnai Marius Komka ir Kęstutis Pilipavičius.

Čia dalyvavo 25 įvairaus amžiaus dalyviai: Lietuvos šaulių 13-osios kuopos nariai, Vidutinės kaimo jaunimas, mokiniai, Švenčionių kultūros centro Atvirų jaunimo erdvių dalyviai ir kiti. Jie per šešias valandas vykusius intensyvius užsiėmimus sužinojo labai daug vertingos informacijos, įgijo ar patobulino praktinius įgūdžius. Dalyviai buvo suskirstyti būriais, kūrė gynybos ir puolimo strategijas, mokėsi taisyklingai elgtis su ginklais, varžėsi ištvermės ir strateginiuose žaidimuose.

Pasak vienos iš vadovių I.Bagdonienės, visiems – ir patiems mažiausiems, ir vyriausiems – šie užsiėmimai labai patiko. Visi išsiskirstė kupini gerų įspūdžių ir emocijų bei puoselėdami viltį dar ne vieną kartą dalyvauti tokiose veiklose.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis