Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:177
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16378
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92408
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kupinas įvykių spalis

2014 m. lapkričio 15 d. šeštadienis Nr. 86 (1424)

Spalio mėnuo Jaunimo organizacijos DARBAS Švenčionių skyriuje buvo itin aktyvus. Mėnesio pradžioje skyriaus nariai plušo prie projekto „Sveiki Švenčionys“, vėliau pasinėrė į akcijų ir renginių maratoną ir užbaigė mėnesį gražia Visų Šventųjų dienos akcija.

Spalio 11 d. JOD Švenčionių skyrius įgyvendino ilgai lauktą projektą „Sveiki Švenčionys“. Projekto metu užsiregistravusios komandos galėjo varžytis keliose srityse: viktorinoje, sveikiausio patiekalo konkurse bei orientacinėse varžybose. Nugalėtoja tapo komanda „Zigmo jaunesnieji“, kurie laimėjo pagrindinį prizą - kelialapį visai komandai į „UNO“ pramogų parką.

Spalio 17 dieną JOD Švenčionių skyriaus nariai dalyvavo kasmetinėje jaunimo savivaldos dienos akcijoje, kuri vyko Švenčionių rajono savivaldybėje. Ten jie susipažino su savivaldybės darbuotojų kasdienybe ir turėjo galimybę patys išbandyti savo, kaip savivaldybės darbuotojo, gebėjimus. Šios akcijos tikslas - aktyvių ir kūrybingų, pilietiškos šiuolaikinės visuomenės narių ugdymas bei kompromiso tarp jaunimo ir valstybės tarnautojų ieškojimas. Jaunimo savivaldos dienos akcijos uždaviniai: skatinti jaunimą domėtis Švenčionių rajono savivaldybės institucijų darbu, veikla bei pasiekimais, Švenčionių krašto problemomis, mokyti jaunus žmones tvarkyti visuomeninius reikalus, spręsti gyventojų problemas, ugdyti jaunimo socialinius ir demokratinius įgūdžius, o taip pat ugdyti pilietiškumą bei jaunimo pasitikėjimą demokratinės visuomenės ir valstybės institucijomis.

Po darbingos dienos savivaldybėje JOD’iečiai dalyvavo uždarame aktyviausio Švenčionių rajono jaunimo vakarėlyje naktiniame klube „Storm“. Vakarėlio metu jaunuoliai dainavo karaoke, šoko, klausėsi puikaus Švenčionių rajono jaunimo koncerto ir tiesiog puikiai leido laiką.

Spalio 18 d. Švenčionėlių mieste vyko 5-asis karatė turnyras „Rudens taurė 2014“. Prie šios šventės organizavimo prisidėjo ir JOD‘iečiai. Skyriaus nariai buvo šventės koordinatoriai. Renginio metu jaunuoliai prižiūrėjo tvarką, lydėjo svečius ir dalyvius bei buvo atsakingi už tai, kad šventė vyktų sklandžiai.

Spalio 25 dieną JOD Švenčionių skyriaus nariai dalyvavo Lazdinių-Adutiškio etnografinio ansamblio 45-ojo gimtadienio koncerte. Koncerto metu pasveikinome ansamblį gražaus jubiliejaus proga ir įteikėme simbolinę dovaną – taupyklę, kurioje ansamblis taupys pinigus savo būsimoms koncertinėms kelionėms ir džiugins įvairių miestelių žmones savo nuostabiais koncertais.

Spalio 30 dieną skyriaus nariai šventė Helovyną kartu su švenčionėliškiais. Ketvirtadienį švenčioniškiai dalyvavo Švenčionėlių atviro jaunimo centro organizuotame Helovyno vakarėlyje. Vakarėlio metu jaunuoliai dainavo, šoko ir tiesiog puikiai leido laiką.

Spalio 31 dieną JOD’iečiai vykdė helovynišką akciją. Akcijos metu švenčioniškiai šventiškai pasipuošę lankė darželius bei džiugino vaikus vaišindami saldainiais, žaisdami su jais žaidimus bei pasakodami įvairias istorijas. JOD‘ukai taip pat lankė įstaigas ir džiugino tiesiog praeivius. Akcijos metu JOD‘iečiai švenčioniškius užkrėtė puikia nuotaika.

Švenčioniškiai nepamiršo ir Visų Šventųjų dienos. „Šią dieną visi lanko savo artimųjų kapus, juos sutvarko ir uždega žvakutes, tačiau ne kiekvienas kapas šią dieną sulaukia dėmesio, rimties, susikaupimo, vėlinių dvasios – degančios žvakutės“, - savo pastebėjimais dalinosi skyriaus nariai, todėl tą vakarą susirinkę kapinėse aplankėme apleistus kapus bei uždegėme žvakutes.

„Spalio mėnuo JOD Švenčionių skyriuje buvo itin aktyvus. Nuveikėme nemažai darbų, daug kur dalyvavome. Džiaugiamės, jog kaskart esame visur kviečiami ir laukiami. Dedamame daug pastangų ir darbo, kad jaunimo užimtumas tik didėtų. Tikimės, kad skyriaus aktyvumas neblės ir ateityje, juk laukia didelis iššūkis – tretieji „Bravo mokiniai“ Švenčionių rajone“, - aptardami nuveiktus darbus ir veiklas įspūdžiais bei mintimis dalinosi organizacijos nariai.

Diana ČOP

 
Reklaminis skydelis