Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3869
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28999
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76325
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kartu su „Išsipildymo akcija“ įžiebta pagrindinė rajono Kalėdų eglė

2014 m. gruodžio 3 d. trečiadienis Nr. 91 (1429)

Šeštadienį Švenčionys gyveno pagrindinės rajono eglės įžiebimo laukimo nuotaikomis. Jau nuo 15 valandos prie pasipuošusios eglės šurmuliavo kalėdinė mugė, o artėjant 20 valandai, kai turėjo prasidėti nuotaikinga šventinė programa – kalėdinė pasaka, aikštė buvo pilna žiūrovų. Patys nuoširdžiausi ir kantriausi, žinoma, buvo vaikai. Juk tokia šventė, kai įžiebiama miesto eglė, būna tik kartą per metus, ir to nepamatyti būtų tiesiog nevalia. Na ir kas, kad šaltoka, kad žvarbokas vėjelis pučia, teigiamos emocijos ir įspūdžiai sušildo geriau už krosnelę. O tai, kad kalėdinės pasakos programa buvo graži, manau, sutiks didžioji dauguma tą vakarą eglės įžiebimo šventėje dalyvavusiųjų. Šventės pakilios nuotaikos nesugadino ir blogiukas Ginčas (kurį vaidino Renata Grigianecienė). Kiek šis personažas bandė įnešti chaoso, tiek jam, vargšeliui, nesisekė.

- Sveiki visi: ir maži, ir dideli – visi, susirinkę į Švenčionių Kalėdų eglės įžiebimo šventę. Šiais metais ji nepaprasta, nes Švenčionys kartu su visa Lietuva jungiasi prie „Išsipildymo akcijos“, - pradėdama šventinę pasaką sakė Kalėdų senelio anūkė (Miglė Slabadaitė).

Šventinę pasaką kūrė Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos (direktorius Raimundas Gaidys) mokiniai „Švenčiukai“ (vad. Renata Grigianecienė), „Avinėliai“ ir „Besmegeniai“ (vad. Jolanta Razmienė), „Nykštukai“ (vad. Ilona Vinikaitė), „Angelai“ – Švenčionių m. kultūros centro šiuolaikinio šokio kolektyvas „Erdvė“ (vadovė Renata Grigianecienė) ir Švenčionių m. kultūros centro vaikų dainavimo studijos „Nykštukai“ (vad. Rimantas Ankėnas), „Mažieji avinėliai“ – Švenčionių lopšelio-darželio „Gandriukas“ vaikai (vad. Irena Kerulienė), o finale dainą „Aleliuja“ dainavo Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokinė Viltė Duksaitė ir merginų ansamblis (vad. Kazimieras Pranskus).

Pirmieji savo šokį sušoko „Švenčiukai“ ir Ginčas. Po jų pasirodė „Avinėliai“ ir „Mažieji avinėliai“. Pasibaigus jų šokiui savo nepasitenkinimą demonstravo Ginčas su žibintuvėliu pabandęs įžiebti Kalėdų eglę. Žinoma, jo pastangos buvo bergždžios, o štai „Nykštukų“ dainą visi palydėjo plojimais. Po to vėl buvo „Švenčiukų“ ir Ginčo šokis, šį kartą jau su nugvelbtomis dovanomis. Po to skambėjo dar viena „Nykštukų“ atlikta daina ir juokingai smagus „Besmegenių šokis“. Po šio šokio įvyko mažas stebuklas – Kalėdų dvasia aplankė ir piktojo niurzgaliaus Ginčo namus ir jis tapo geresnis, o kai scenoje pasirodė finalinės dainos „Aleliuja“ atlikėja Viltė Duksaitė su merginų ansambliu ir angelais, ne tik Ginčas pasikeitė, bet gerumo dvasia ir susižavėjimo emocijos nuvilnijo per visą žiūrovų minią.

Kai renginys gražus ir užburiantis, tai ir laikas pralekia greitai, bet viskas ima suktis dar greičiau, kai į sceną įžengia Kalėdų Senelis. Praėjo dar kelios minutės, ir Švenčionys įsijungė į TV3 organizuojamą „Išsipildymo akciją“, o scenoje pasirodė vedėjai Eglė Kernagytė ir daktaras Alvydas Unikauskas, kurie „Išsipildymo akcijos“ simbolį – arkliuką – įteikė į sceną pakilusiam Švenčionių r. merui Vytautui Vigeliui.

- Džiaugiamės, kad mes šiandien galime švęsti tokią puikią šventę. Švenčionys prisijungė prie „Išsipildymo akcijos“, kurios tikslas – padėti labiausiai likimo nuskriaustiems vaikams. Gyvenimas bėga labai sparčiai. Krenta paskutiniai kalendoriaus lapeliai. Kviečiu visus trumpai stabtelėti, pažvelgti į save, savo artimuosius, pagalvoti apie tai, ką padarėme, ko nespėjome padaryti. Kartu įvertinti ir praėjusius metus. Prasminga, kad šiandien vyksta „Išsipildymo akcija“, o rytoj prasideda adventinis susikaupimas. Todėl norėčiau visus pasveikinti ir palinkėti sėkmės, džiaugsmo, santarvės šeimose. Kviečiu visus dirbti Švenčionių rajono labui, - kreipdamasis į susirinkusius kalbėjo rajono meras Vytautas Vigelis.

Vedėjai Eglė ir Alvydas pristatė išsipildymo akcijos tikslus, buvo kalbama ir apie baisią ligą – cerebrinį paralyžių, bei kviečiama aukoti „Išsipildymo akcijai“, prie kurios visus prisijungti kvietė ir rajono meras Vytautas Vigelis, kuris vėliau įžiebė Švenčionių miesto ir rajono pagrindinę eglę. Jai įsižiebus susirinkusiems dainavo Martynas Kavaliauskas. Vėliau tie žiūrovai, kurie nesušalo, turėjo puikią progą pamatyti Švenčionijos labdaros ir paramos fondo dovanotą lazerių šou.

Besidžiaugdami šventinėmis programomis mes retai susimąstome ir pagalvojame apie žmones, kurie kūrė scenarijų, programą. Kalėdinė pasaka – bendras švietimo ir kultūros įstaigų projektas, scenarijaus autorė Renata Grigianecienė, scenografė Janina Dindienė, balsas už kadro Kamilė Razmytė, o pagrindinė šventės organizatorė Jolanta Olechnovič.

Kalėdinių renginių maratonui startas duotas. Greitai ir kituose rajono miestuose ir kaimuose bus įžiebtos Kalėdų eglės, vyks kiti šventiniai renginiai, labdaros akcijos.

Algis JAKŠTAS