Mes turime 380 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4941
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21142
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97172
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionyse – naujos „Swedbank“ paslaugos

2014 m. gruodžio 6 d. šeštadienis Nr. 92 (1430)

Kalendorinės žiemos pirmąją dieną, gruodžio 1-ąją, Švenčionių „Swedbank“ padalinyje pradėjo veikti moderni savitarnos erdvė.

Apie naujoves paprašiau papasakoti „Swedbank“ Švenčionių klientų aptarnavimo centro valdytoją Dalią Greizienę.

- Švenčionys nuo gruodžio 1 dienos turės visą parą veikiantį bankelį – savitarnos erdvę, kur klientai visą parą, darbo ir nedarbo dienomis, bet kuriuo jam patogiu metu galės atlikti praktiškai visas bankines paslaugas: įnešti pinigus, pasižiūrėti sąskaitos likutį, atsispausdinti mini išrašą. Yra interneto terminalas, kur galima atlikti visus pavedimus, mokėjimus. Turim telefoną, kurio pagalba klientas gali gauti informaciją ar patarimus ir ne darbo laiku, išskyrus sekmadienį nuo 8 iki 20 valandos ir šeštadienį nuo 9 iki 16 valandos. Blokuoti korteles ir atlikti pagrindines operacijas galima visą parą. Svarbu tai, kad klientas gaus pagalbą bet kuriuo metu. Savitarnos erdvės patalpoje stovi trys bankomatai: vienas pinigų įnešimui, kitas – pinigų išėmimui, o trečias – universalus, atlieka abi operacijas, - sakė gerb. Dalia Greizienė.

- Ar daug kur jau yra įrengtos savitarnos erdvės?

- Lietuvoje įrengtos 69, o Ignalinoje tokia savitarnos erdvė veikia jau dvejus metus, ir man visą laiką buvo gaila, kad Švenčionyse tokios paslaugos nėra. Ši paslauga pasiteisino, manau, pasiteisins ir Švenčionyse. Reikia atkreipti dėmesį ir į kainą už paslaugas. Ji gerokai mažesnė nei tada, kai paslaugą atlieka banko darbuotoja. Mūsų tikslas, kad darbuotojai daugiausia dirbtų su konsultacijomis, nes paslaugų klientams galime pasiūlyti labai daug, o šias paprastas operacijas žmonės gali atlikti ir patys. Žinoma, mokysime ir patarsime, kaip reikia naudotis terminalais. Šalia savitarnos erdvės esančiame kabinetuke klientas gaus banko darbuotojo patarimus.

- O kaip žmogus galės patekti į savitarnos erdvės patalpas, kai bankas nedirbs?

- Labai paprastai. Nuo 19 valandos su mokėjimo kortelės pagalba, perbrauks, ir durys atsidarys. Beje, įrengėme ir įvažiavimą žmonėms su negalia (pandusą). Stengiamės, kad klientai jaustųsi patogiai ir saugiai. O operacijos labai paprastos ir suprantamos. Aš asmeniškai labai džiaugiuosi, kad ir Švenčionyse pradeda veikti moderni savitarnos erdvė, - sako „Swedbank“ Švenčionių klientų aptarnavimo centro valdytoja Dalia Greizienė.

- Visai nedaug laiko lieka iki euro įvedimo. Kaip ši moderni savitarnos erdvė bus panaudota po 2015 m. sausio 1 d.?

- Nuo gruodžio 1 d. mes jau pardavinėjame visuomenei eurų rinkinius, kurių kaina – 40 litų. Tai daroma tam, kad žmonės iš anksto galėtų susipažinti su metalinėmis euro monetomis. Po sausio 1 d. juos galima bus naudoti. O nuo sausio 1 d. vienas bankomatas išdavinės eurus. Universalus bankomatas ir priims eurus, ir išduos, o trečias bankomatas priims litus. Į jį padėjęs litus į savo sąskaitą, kitame bankomate žmogus galės atsiimti eurus. Viskas paprasta ir patogu. Nereikia stovėti eilėje ir laukti. Galima šias operacijas atlikti ir po darbo. Yra eurų rinkiniai ir įmonėms, kuriuos gali įsigyti ruošdamiesi euro įvedimui. Baigdama mūsų pokalbį norėčiau pakviesti klientus drąsiau naudotis savitarnos erdvės teikiamais patogumais, - sakė „Swedbank“ Švenčionių klientų aptarnavimo centro valdytoja Dalia Greizienė.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis