Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5053
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15240
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91270
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Trečiokai mokosi plaukti

2014 m. gruodžio 10 d. trečiadienis Nr. 93 (1431)

Švenčionių, Švenčionėlių ir Adutiškio mokyklų trečiokai dalyvauja projekte „Išmok plaukti – 4“, kurį finansuoja Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos respublikos vyriausybės (10 grupių), ir Lietuvos plaukimo federacijos – projekte „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2014“ (5 grupės).

Rajono savivaldybės Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo skyriaus vyr. specialistė Inga Varnienė pasidalino įspūdžiais apie du projektus, kurie faktiškai susilieja, suteikdami galimybes daugiau vaikų išmokti plaukti. Būtent toks projekto (tiksliau, abiejų projektų) tikslas – išmokyti kuo daugiau vaikų taisyklingai plaukti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens. Projekte dalyvauja 260 vaikų iš Ignalinos ir mūsų rajono mokyklų. Projektu siekiama ir skatinti vaikų fizinį aktyvumą, stiprinti sveikatą. Projektas sudaro sąlygas mokytis plaukti atokesnių nuo baseino miestelių mokiniams – mūsų rajono trečiokai į Ignalinos baseiną vežiojami du kartus per savaitę. Be plaukimo, projektas moko kaimynus draugystės ir bendradarbiavimo, protingai paskirstyti resursus ir bičiuliškai jais naudotis. Skirtingai, beje, nuo Švenčionių opozicijos, kuri baseinui primeta nesantaikos obuolio prasmę, nuolat pabrėždama, kad ignaliniečiai štai turi... Mąstant valstybiškai, tokiu mažu atstumu du baseinai bent jau dabartinėje šalies ekonominėje situacijoje būtų per didelė prabanga, kuriai paremti kasmet iš savivaldybės biudžeto reikia apie 300 tūkst. litų.

Planuojama, kad po 18 praktinių plaukimo pratybų dauguma vaikų nuplauks 25 m krauliu arba nugara be pagalbinių plaukimo priemonių. Taip pat mokiniai gaus teorinių saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens žinių, projektas suteiks jiems gerų emocijų, o jo nauda išliks visam gyvenimui.

Mūsų krašte šis projektas labai aktualus. Ignalinos ir Švenčionių rajonai turi daug ežerų, todėl mokyti šių rajonų vaikus plaukti gyvybiškai svarbu. Projekto metu plaukti išmoks po 130 Ignalinos r. savivaldybės ir Švenčionių r. savivaldybės trečiokų iš 9 mokyklų (15 klasių).

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis