Mes turime 553 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1623
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20044
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:101793
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Naujas reikalavimas vaikų darželiams

2014 m. gruodžio 13 d. šeštadienis Nr. 94 (1432)

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Švenčionių skyriaus specialistai primena, kad prieš vaiką vedant į darželį tėvai turėtų peržiūrėti vaikų profilaktinių skiepų kalendorių ir atkreipti dėmesį, ar vaikas yra paskiepytas nuo tymų, raudonukės ir poliomielito.

2016 metais įsigalios Sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinta nauja tvarka, pagal kurią, vaikai į ikimokyklinio ugdymo įstaigas negalės būti priimami, jeigu jų sveikatos pažymėjime bus nurodyta, kad jie nepaskiepyti nuo tymų, raudonukės ir poliomielito, nesant skiepų kontraindikacijų (t.y, jeigu jie negalėjo būti paskiepyti dėl sveikatos būklės).

Primename, kad Lietuvoje vaikai nuo tymų, raudonukės ir poliomielito skiepijami 15-16 mėn. ir 6-7 m. amžiaus. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skiepus yra paskelbusi vienu svarbiausių žmonijos išradimų. Gerais vakcinacijos rodikliais laikoma, kai nuo tymų, raudonukės ir poliomielito paskiepytų vaikų skaičius yra ne mažesnis kaip 95 proc. Toks rodiklis padeda užkirsti kelią sergamumui ir mirtingumui nuo ligų, kurios gali būti valdomos vakcinomis.

Švenčionių skyriaus visuomenės sveikatos specialistai ragina vaikų tėvelius pasirūpinti vaikų sveikata ir paskiepyti pagal amžių rekomenduojamomis vakcinomis. Taip ne tik apsaugosite savo vaikus nuo pavojingų užkrečiamųjų ligų, bet ir sudarysite sąlygas vystytis aukštam visuomenės imunitetui.

Virginija Kugelevičienė

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Švenčionių skyriaus vyriausioji specialistė