Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2127
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20671
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67997
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Grožis suteikia džiaugsmą ir pasitikėjimą savimi

2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis Nr.70 (1117)

Grožis svarbus tiek vyrams, tiek moterims. Įvairiais istoriniais laikotarpiais grožiui ir savo išvaizdai daugiau dėmesio skirdavo tai moterys, tai vyrai. Tačiau dabar išorinis grožis tampa labai svarbus abiems lytims. Grožis ir sveikata, mada ir stilius, mokėjimas sukurti nepriekaištingą ir įsimintiną įvaizdį – tampa svarbu kiekvienam žmogui. Tvarkinga šukuosena, sveika oda, tinkamas makiažas, prižiūrėti rankų ir kojų nagai – šiuolaikiniam žmogui jau ne prabanga, o kasdienė būtinybė. Visu tuo profesionaliai padeda pasirūpinti įvairūs grožio meistrai. Kosmetologė Lena Travkina, neseniai atsidariusi savo kabinetą grožio salone Švenčionyse, Vilniaus g. 5, sako: „Mano tikslas – sukurti Jums gyvenimą be rūpesčių. Visas mano laikas priklauso Jums“.

Aukštąjį kosmetologės išsilavinimą ir medicininį išsilavinimą turinti Lena dar dirba medicinos sesele ir Švenčionių poliklinikoje. Moteris turi reikiamą kompetenciją teikti profesionalias kosmetologės paslaugas: giluminį ir rūgštinį veido valymą, pedikiūrą, kaukių terapiją, viso kūno depiliaciją, kūno auskarų vėrimą („pirsingą“). Kiekviena procedūra atliekama pasitelkiant medicinines žinias, todėl čia kviečiami drąsiai užsukti visi – vyrai ir moterys, norintys būti gražesni ir sveikesni.

Giluminis valymas skatina odos regeneraciją, neleidžia užsikimšti jos riebalinių liaukų latakams ir susidaryti inkštirams. Oda tampa lygesnė ir plonesnė bei pagerėja jos kraujotaka, dėl ko geriau įsisavinamos ir kitos kosmetinės priemonės.

Rūgštinis veido odos valymas (apima ir paakių zoną) pasižymi panašiomis savybėmis kaip ir giluminis, tik jo rezultatai ilgiau išlieka matomi, be to, pasiekiamas stipresnis efektas. Paprastai ši procedūra taikoma žmonėms, turintiems daugiau probleminę veido odą. Kosmetologė p. Lena teigia: „Nesibaiminkite, naudojamos tik profesionalios priemonės ir kosmetika – jos nepakenks jūsų odai“.

Kosmetologė atsižvelgdama į individualų jūsų odos tipą parinks tinkamiausią valymo būdą.

Šiuolaikinis žmogus savo išvaizda rūpinasi nuo galvos iki pat kojų pirštų galiukų. Bet kokioje situacijoje jaustis užtikrintai ir patogiai padės profesionalus pedikiūras. Pėdos turi būti prižiūrimos reguliariai, kad jos būtų sveikos ir patrauklios. Kojoms tenka didelės apkrovos, tad ir jų priežiūra turi būti ypatinga. Tinkama kojų priežiūra prasideda nuo pedikiūro. Pedikiūras – tai procedūra, kurios metu rūpinamasi kojų nagais, pėdomis ir pėdų oda ne tik estetiniu, bet ir gydomuoju požiūriu. Ši procedūra sukelia malonumo ir atsipalaidavimo pojūtį, nes kojų paduose yra daug taškų, kurie tiesiogiai veikia nervų sistemą bei visą organizmą. Stimuliuodami pėdose esančius taškus, kūnas atpalaiduojamas nuo streso, pervargimo, per dieną susikaupusios įtampos, pagerinama kraujo apytaka, pakeliama nuotaika. Labai atsargiai reikia atlikti šią procedūrą namuose, nes atliekant pedikiūrą netaisyklingai, galima pažeisti odą ar nagus.

Pedikiūro pagalba galima išspręsti daugelį pėdų problemų: atsikratyti nuospaudų, grybelio, išvengti įaugusių nagų tikimybės. Kremų ir įvairių aliejukų pagalba oda pamaitinama ir atrodo švytinti ir švelni. O suteikus nagams reikiamą formą ir juos nulakavus pasiekiamas maksimalus estetinis rezultatas – apsiavus atviras madingiausias basutes, bus sunku nuspręsti, kas gražiau: jūsų avalynė ar jūsų pėdos.

Šiais laikais nedaug kas gali apsieiti ir be depiliacijos. Švenčionyse dirbanti išsilavinusi ir profesionali kosmetologė L.Travkina siūlo plaukų šalinimą šiltu vašku. Procedūros metu vašku užtepamas nedidelis odos plotas, nuo kurio norima pašalinti plaukus, priklijuojamas specialaus audinio juostelė ir staigiu judesiu nuplėšiama prieš plauko augimo kryptį. Šis depiliacijos būdas turi tik vieną minusą: kad plaukeliai būtų visiškai pašalinti – jų ilgis turi būti bent 3-4 mm. Tačiau pliusų daug daugiau – plaukai atauga kur kas lėčiau nei plaukus skutant (maždaug po 2-4 savaičių), be to, plaukeliai atauga daug švelnesni, plonesni ir silpnesni, todėl nuolat kartojant šią procedūrą nepageidaujami plaukeliai tampa vis mažiau matomi, oda tampa lygesnė ir švelnesnė. Po depiliacijos rekomenduojama naudoti drėkinamąsias priemones bei 1-2 dienas vengti tiesioginių saulės spindulių, karščio.

Žmogaus oda yra tarsi veidrodis, kuris atspindi kasdienius iššūkius – įtampą, nuovargį, stresą, įvairius aplinkos dirgiklius, senėjimą. Tad nebeatidėliokime sau seniai duotų pažadų rūpintis savimi ir savo oda – tai daryti reikia nuolat. Kosmetologė siūlo išmėginti atpalaiduojančių, raminančių, antistresinių, drėkinamųjų, pigmentines dėmes šalinančių ir kt. veido kaukių. Šios procedūros ir nuramina, ir atpalaiduoja, ir lygina, stangrina, pamaitina veido odą. Veido kaukės stabdo odos senėjimo, sausėjimo ir raukšlėjimosi procesus.

„Man patinka kurti grožį kartu su jumis. Svarbu, kad tai teiktų džiaugsmą ir pasitikėjimą, - sako kosmetologė p. Lena. – Mano tikslas – išleisti klientą patenkintą ir pasitikintį savimi. O taip pasijus visi, kurie apsilankys mano kabinete, esančiame Vilniaus g. 5, Švenčionyse, grožio salone“.

Irena POŽĖLIENĖ