Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1309
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11496
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87526
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žybsinti eglutė primena, jog šventės jau arti

2014 m. gruodžio 17 d. trečiadienis Nr. 95 (1433)

Papuoštos ir švieselėmis žybsinčios miestų, miestelių ir kaimų eglės jau primena, kad vienos iš didžiausių metų švenčių – jau ne už kalnų. Smagu, kad ir eglučių įžiebimo šventės jau tapo gražia tradicija, visuomenės laukiamu ir pamėgtu reginiu, į kuriuos susirenka būriai žmonių. Ypač eglutės įsižiebimo laukia vaikai, juk tada ne tik būna gražus koncertas, bet jau ir Kalėdų Senelis apsilanko, saldainiais apdalija, primena, kad visi vaikučiai jam laiškus parašytų, kad geri būtų, juk tada jų lauks po egle išsvajotos dovanos ir dar daugiau saldainių.

Švenčionėliuose susirinkusius prie kultūros centro pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis, palinkėjęs gražių ateinančių švenčių, darnos, ramybės ir svajonių išsipildymo. Ir vyko čia tikra stebuklinga kalėdinė pasaka, kurią sukūrė Renata Grigianecienė, jai talkino Vida Vilutienė ir Daiva Pošiūnienė. Šventę rėmė Švenčionių rajono savivaldybė.

Atitirpo ir Šaltuko, kuris iš pradžių nesuprato, kur patekęs, širdis – juk artėja Kalėdos ir Naujieji, įspūdingai šoko gražiai pasipuošę nykštukai, grakščiai sukinėjosi avytės – ateinančių metų simbolis. Švelniai suskambėjo kalėdinė daina, atliekama Justinos Šapokaitės ir Adomo Talunčio, atėjo ir Kalėdų Senelis, dosniai iš savo maišo visiems padalinęs saldainių ir linkėjimų. Prie Švenčionėlių kultūros centro įsižiebė eglutė.

Nors penktadienio vakaras buvo žvarbus, tačiau žmonės neskubėjo skirstytis, džiaugėsi gražiu koncertu ir dalinosi geromis emocijomis.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis