Mes turime 178 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1278
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4671
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51997
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Saldumynų kepėjai ir kepėjos išsidalino prizus

2014 m. gruodžio 17 d. trečiadienis Nr. 95 (1433)

Prieš penketą metų profesorės Kazimieros Prunskienės iniciatyva prieš šv. Kalėdas Švenčionyse buvo surengtos pirmos saldumynų kepėjų varžytuvės. O štai šį sekmadienį Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos patalpose įvyko jau penktas saldumynų kepėjų konkursas, kurį organizavo Lietuvos liaudies partijos ir LSDP Švenčionių skyriai.

Komisijai, kuriai vadovavo Antanas Kurpis, nebuvo lengva išrinkti pačias geriausias tortų, pyragų ir sausainių kepėjas, nes nuolat tokiose varžytuvėse dalyvaujantis Lukas Babachinas šį kartą nepateko tarp prizininkų, bet buvo apdovanotas padėkos raštu už aktyvų dalyvavimą varžytuvėse. Kaip ir pridera tokiai šventei, buvo ir sveikinimo kalbų, ir palinkėjimų, buvo ir Kalėdų Senelis, atnešęs vaikams dovanų. Buvo ir dainų, ir šokių, bet svarbiausia, žinoma, buvo pats konkursas. Čia kaip toj pasakoj, akys raibo nuo tortų grožio, nuo sausainių ir pyragų įvairovės. Net neįsivaizduoju, kaip komisijos nariams pavyko išrinkti nugalėtojus.

Skaniausio ir gražiausio torto grupėje pirmąją vietą laimėjo Asta Matuškevičienė, antrąją vietą laimėjo Audrutė Drabavičienė, o trečiąją – Diana Leškevičiūtė. Nominacijoje „Skaniausias ir gražiausias pyragas“ pirmąją vietą laimėjo Audrutė Drabavičienė, antrąją – Jūratė Čibirienė, trečiąją – Tatjana Kerul. Nominacijoje „Skaniausi ir gražiausi sausainiai“ pirmoji vieta atiteko Sabinai Šinkovskai, antrąją vietą laimėjo Švenčionių PRC komanda, o trečią – Laima Papinigienė.

Kol komisija dirbo savo darbą, skambėjo dainos, sukosi šokėjų poros, o po visų vertinimų ir apdovanojimų vyko aukcionas, kurio metu buvo galima nusipirkti saldumynų.

Algis JAKŠTAS