Mes turime 243 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3696
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22240
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69566
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Visuomenei pristatytas būsimo stadiono planas

2014 m. gruodžio 23 d. antradienis Nr. 97 (1435)

Pavasarį jaunimas Švenčionėliuose organizavo bėgimą miesto gatvėmis iki buvusio hipodromo, norėdami atkreipti visuomenės dėmesį į poreikį statyti naują stadioną. Renginyje dalyvavęs rajono meras Vytautas Vigelis tada jaunimui žadėjo, kad stadionas bus. Ir štai ketvirtadienį Švenčionėlių seniūnijoje jau įvyko svarbus miestui dalykas – žemės sklypo suformavimo Švenčionėlių mieste tarp Slėnio ir Liepų g. detaliojo plano svarstymas su visuomene. Stadiono įrengimo tikslas – sudaryti palankesnes sąlygas Švenčionėlių miesto gyventojams prasmingai ir sveikai leisti laisvalaikį, sukurti patrauklesnes sąlygas gyventi šiame mieste, vystyti verslą, auginti vaikus. Priminsiu, kad priešingoje miesto pusėje, ten, kur kažkada ir telkėsi pramonės įmonės, planuojama pramoninė zona. Ateityje Švenčionėliai atgaus savo veidą ir įgaus dar patrauklesnį.

Žinoma, tai, kas dabar vyksta, dar ne stadiono statyba, bet jau pirmas žingsnelis žengtas. Parengus reikiamą dokumentaciją ir įvykdžius visas privalomas procedūras, mero Vytauto Vigelio nuomone, visiškai realu, kad 2016 metais bus numatytos lėšos sveikatingumo komplekso statybai.

Detalųjį planą visuomenei pristatė ir apskritai apie šios teritorijos panaudojimo galimybes suprantamai ir įdomiai papasakojo plano rengėjo UAB „Urbanistika“ projekto vadovė Rūta Garuckienė.

Savivaldybė laiku suspėjo pradėti stadiono kūrimą - planuojamoje teritorijoje pagrindinę dalį užima laisva valstybinė žemė ir vienas sklypas priklauso privačiam asmeniui. Planuojama teritorija erdvi – daugiau kaip 13 ha. Kaip minėjau, joje dominuoja valstybinė žemė (97,78 proc.) ir apie 0,3 ha (2,2 proc.) sklypas priklauso privačiam asmeniui. Į teritoriją patenkama iš daugelio gatvių: Slėnio, Vilniaus, B.Laurinavičiaus, Liepų. Su atėjusiais į detaliojo plano pristatymą švenčionėliškiais projekto vadovė Rūta Garuckienė ir Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Laimutė Kuksienė aptarė būsimo stadiono ir aplinkinių teritorijų paskirtį, sutvarkymą. Stadionas numatomas vidutinio dydžio, jis planuojamoje teritorijoje užims apie 5 ha. Tai bus pakankamai solidus sporto kompleksas su daug įvairios paskirties sporto ir sveikatinimo įrenginių, pritaikytų įvairaus amžiaus gyventojams, nepamirštant ir senjorų.

Didelę dalį planuojamos teritorijos užima želdynai. Iš jų bus suformuota užsklanda iš visų pusių nuo gyvenamosios teritorijos. Planas apima ne tik stadiono įrengimą. Numatyta įrengti apie porą kilometrų dviračių takų, sutvarkyti kapinių teritoriją. Dabar planuojamą teritoriją kerta savavališkai išvažinėtas žvyrkelis, kuriuo važiuojama į kapines ir priemiestį. Žinoma, jo neliks, bus įrengti apvažiavimai. Prie kapinių iš vienos pusės bus privažiavimas, iš kitos – galimybė pasistatyti automobilį stadiono automobilių aikštelėje ir specialiai įrengtu pėsčiųjų taku nueiti iki kapinių.

Prie planuojamos teritorijos yra visi inžineriniai tinklai, elektra, prireikus didesnių pajėgumų, bus nesunku praplėsti.

Ramioje vietoje, užmiestyje, stadionas bus puiki vieta poilsiui, o šalia esančioms įstaigoms - Socialinių paslaugų centro vaikų globos namams ir gimnazijai – puiki išeitis aktyviam laisvalaikiui ir kūno kultūros pamokoms.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ