Mes turime 424 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4189
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20390
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96420
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių krašto „Domino“ šokėjai - lyderių pozicijose

2014 m. gruodžio 23 d. antradienis Nr. 97 (1435)

Šokių studija „Domino“ kartu su Lietuvos sportinių šokių federacija ir Zarasų rajono savivaldybe organizavo jau kasmetiniu renginiu tapusias tarptautines sportinių šokių varžybas. Šiemet į varžybas visus kvietė Zarasų miesto „Domino“ šokių studijos treneriai Augustė ir Vytenis. Varžybose „Zarasų taurė – 2014“ dalyvavo beveik 300 šokėjų iš įvairių Lietuvos miestų bei svečiai iš kaimyninių valstybių. Šokėjus vertino 12 kvalifikuotų teisėjų iš Lietuvos ir Latvijos. Labai sėkmingai pasirodė beveik 30-ties šokėjų būrys iš Švenčionėlių ir Švenčionių.

Pirmoje varžybų dalyje dviejų šokių programoje tarp 24 šokėjų porų varžėsi jauniausieji varžybų dalyviai (2006 m. ir jaun.). Medaliais buvo apdovanoti Neidas Kalitončikas ir Ugnė Builytė. Neidas Kalitončikas, šokdinęs ir kitas partneres - Gabrielę Gailiūšaitę ir Gabrielę Rimšiūtę, iškovojo 8-10 pozicijas, kurias dalinosi su Švenčionių naujoku šokėju Paulium Bartašium, šokusiu su Liepa Trapikaite. Šios grupės lyderiais tapo ir aukso taures į mūsų kraštą parvežė Andrej Gluchariov ir Deinisė Sinica - 5 vieta. Andrej Gluchariov, šokęs su antrąja partnere Aurelija Petrėnaite, iškovojo 3 vietą, o antrąją poziciją iškovojo Paulius Bartašius ir Deividė Sinica.

Aukštesnėje klasėje jėgas išmėgino Džiugas Jakubovskis ir Gabrielė Trapikaitė. Keturių šokių programoje tarp 6 šokėjų porų iškovojo 4 vietą. Taip pat Gabrielė, šokdama solo grupėje tarp kitų 8 merginų šokėjų, užėmė 4 poziciją.

Antroje varžybų dalyje mūsų šokėjai pelnė dar daugiau aukso taurių. Dviejų šokių programoje, tarp 5 šokėjų (2005 m. ir vyresnių) porų 1-ąją vietą iškovojo pirmąjį sezoną šokantis Dominykas Svirbutas ir jau vienerių metų patirtį turinti šokėja Gabija Karklelytė.

Trijų šokių programoje tarp 17 šokėjų (2005 ir vyr.) varžėsi jau pažengę mūsų šokėjai. Medaliais buvo apdovanoti Julija Cicėnaitė ir Dominykas Avinas. Didelių pastangų dėka 6-ąją vietą iškovojo ir taurėmis džiaugėsi Ramūnas Filipovičius šokęs su dviem partnerėm - Kotryna Suboč ir Gabriele Jone Šamšūraite. Grupės lyderiais ir didžiausių taurių nusipelniusiais šokėjais tapo Mantas Trapikas, šokęs su dviem šokėjom - Viva Viktorija Menkovaite (2-oji vieta) ir antrąją partnere Orinta Rastenyte iškovojo 1-ąją vietą!

Stiprioje keturių šokių programoje tarp 10-ties šokėjų (2004 m. ir jaun.) porų startavo jau gerai žinomi mūsų krašto šokėjai - Ignas Gudelevičius ir Gintarė Jakubėnaitė. Po nuostabiai sušoktų šokių ir puikios technikos demonstracijos šie šokėjai užėmė 2-ąją vietą ir jų rankose sušvito aukso taurės.

Merginų solo programoje tarp 17-os šokėjų 8-9 pozicijomis dalinosi Orinta Rastenytė ir Viva Viktorija Menkovaitė, 4-oji vieta atiteko Kotrynai Suboč, o grupės nugalėtoja ir aukso taurės laimėtoja tapo - Gintarė Jakubėnaitė!

Vieni aktyviausių klubo šokėjų Džiugas Jakubovskis ir Gabrielė Trapikaitė bei Mantas Trapikas ir Viva Viktorija Menkovaitė varžybų maratoną pratęsė gruodžio 13 dieną Jonavoje vykusiose kvalifikacinėse sportinių šokių varžybose „Bonus Kalėdos – 2014“. Džiugas ir Gabrielė varžėsi keturių šokių programoje ir iškovojo 7 poziciją tarp 20-ties dalyvavusių šokėjų porų. Mantas ir Viva Viktorija trijų šokių programoje varžėsi su dar devyniomis šokėjų poromis ir pademonstravę puikius šokių sugebėjimus iškovojo antrąją vietą ir aukso taures.

„Kiekvienos šokėjų varžybos akivaizdžiai parodo – kyla šokėjų profesionalumas. Kas kartą nuoširdžiai džiaugiuosi matydama vaikus ant aukščiausių apdovanojimų laiptelių su spindinčiais apdovanojimais ir laime trykštančiais veidais“, - sako „Domino“ šokių studijos vadovė Daiva Gerojimaitė, mielai sutikusi papasakoti apie jaunųjų šokėjų pasiekimus.

 
Reklaminis skydelis