Mes turime 438 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4563
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14750
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90780
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dovanėlės ir sveikinimai pradžiugino senukus

2014 m. gruodžio 30 d., antradienis Nr. 98 (1436)

Jau daug metų rajono meras Vytautas Vigelis ir jo vadovaujamas Švenčionijos labdaros ir paramos fondas prieš didžiąsias šventes pradžiugina tuos, kuriems šventinis šurmulys pažadina prisiminimus, o realybė kelia liūdesį. Jie švenčia ne namuose.

Artėjant šv. Kalėdoms rajono meras Vytautas Vigelis, tęsdamas savo daugiametę tradiciją, pirmadienį aplankė Švenčionių ir Pabradės slaugos ligoninėse bei Senų ir neįgalių žmonių namuose esančius žmones. Daugiausia tai vieniši, pasiligoję garbaus amžiaus žmonės, retai besulaukiantys svečių, o kai kurie ir neturintys ko laukti. Švenčionyse drauge su meru senelius lankė Socialinės paramos skyriaus vedėjas Antanas Lašinskas ir tarybos narys Vytautas Bulka, o Pabradėje prisijungė tarybos nariai Kazys Vainickas ir Bronius Vilimas bei gydytoja Marija Daugirdienė, kuri slaugos ligoninėje, kaip sakoma, kasdienis svečias.

Įėjus į palatas svečiams su dovanėlėmis, senukai ir nustebo, ir džiaugėsi. Švenčionijos labdaros ir paramos fondas, kaip ir kasmet, skyrė lėšų dosnioms dovanoms. Nors valdiškais vadinamuose namuose, kurie daugeliui senukų jau tapo vieninteliais, nieko netrūksta – šilta, švaru, sotu, visada malonu gauti dovanų, sulaukti lankytojų, būti pasveikintiems. Slaugos ligoninė įsikūrusi šviesiose, jaukiose po euroremonto patalpose, tad sąlygos ir pacientams, ir darbuotojams geros. Pacientai čia gali gulėti 4 mėnesius, jeigu to nepakanka, teikiama mokama paslauga (kaina susidaro apie du tūkstančius litų). Šiuo metu ja naudojasi du asmenys.

Senų ir neįgalių žmonių globos namai kol kas negali pasigirti komfortu, bet tik kol kas. Jau kitąmet bus baigti statyti nauji senelių namai Šventos kaime, kur dabartiniai gyventojai ir persikels. Čia taip pat žmonės džiaugėsi, kad juos kažkas prisiminė, domėjosi dovanomis, kurių buvo solidūs maišai. Sveikesnieji noriai bendravo su meru ir jį lydėjusiais asmenimis.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis