Mes turime 202 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1765
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15764
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63090
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis Nr.71 (1118)

Apvogtas namas

Rugsėjo 19 d. įregistruotas Sarių seniūnijos gyventojos G.T. protokolas-pareiškimas, kad iš jai priklausančio namo pavogtas DVD leistuvas LG, LCD televizorius „Luxor“, 2050 Lt, benzininis pjūklas „Husqvarna“, elektrinė žoliapjovė, du kampiniai šlifuokliai, 2 ilgintuvai, du mobilaus ryšio telefonai „Nokia“, diskinis pjūklas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Į ligoninę - dėl galvos sumušimų

Rugsėjo 19 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP vyr. tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad į VšĮ Švenčionių rajono ligoninę dėl galvos sumušimų atvežtas Švenčionių rajono gyventojas V.K. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

Rugsėjo 21 d. įregistruotas Cirkliškio kaimo gyventojos R.C. pareiškimas, kad M.M. ir Ž.Č. sumušė jos tėvą H.K., kuris dėl smegenų sukrėtimo gydomas VĮ RVUL. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

 

Niekdariai gviešiasi ir įmonių turto

Rugsėjo 19 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės savininko pareiškimas, kad Švenčionėlių seniūnijoje apvogta lentpjūvė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 20 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės įgalioto asmens S.B. pareiškimas, kad Švenčionėliuose buvo įvykdyta vagystė uždarosios akcinės bendrovės patalpose, iš kur dingo varinis kabelis, dažnio keitiklis, elektrinis grąžtas ir elektros spintos automatai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 23 d. įregistruotas firmos savininkės L.D. pareiškimas, kad nakties metu Pabradėje, Vilniaus gatvėje, jai priklausančioje kavinėje buvo sugadintos dailylentės, išardyta siena. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 3 d.

 

Grasino

Rugsėjo 20 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojos J.B. pareiškimas, kad į jai priklausančius namus užėjo neblaivus S.K., kuris jai grasino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 1 d.

 

Vertingi daiktai automobiliuose – masalas ilgapirščiams

Rugsėjo 22 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojos N.B. protokolas - pareiškimas, kad išdaužtas jos automobilio „Nissan“ priekinis vairuotojo pusės durelių stiklas ir iš automobilio dingo rankinė su striuke. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Pinigų viliotojai vis išradingesni

Rugsėjo 22 d. įregistruotas Švenčionių rajono gyventojos O.P. pareiškimas, kad paskambinęs vyriškis, prisistatęs Vilniaus nusikaltimo skyriaus tyrėju, apgaulės būdu sužinojęs prisijungimo duomenis prie „Swedbank“ interneto bankininkystės, iš jos sąskaitos pervedė į kitą sąskaitą 4000 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Avarijos auka hospitalizuota

Rugsėjo 23 d. įregistruotas Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK KPS tyrėjos tarnybinis pranešimas, kad Švenčionyse, Strūnaičio gatvėje, ties poliklinikos pastatu, automobilis partrenkė ir sužalojo Švenčionių miesto gyventoją F.L., gim. 1937 m., kuris dėl patirtų sužalojimų hospitalizuotas VšĮ Švenčionių r. ligoninės traumatologijos skyriuje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Žuvo darbo metu

Rugsėjo 23 d. įregistruotas Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK KPS vyr. tyrėjos tarnybinis pranešimas, kad Pabradės seniūnijoje įrenginio valymo metu nukentėjo uždarosios akcinės bendrovės vamzdyno montuotojas, Vilniaus miesto gyventojas, I.S., gim. 1954 m. Atvykus Pabradės GMP medikai konstatavo nukentėjusiojo mirtį. Lavonas nukreiptas į VTMT ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 176 str. 1 d.


Savaitės įvykių statistika

Nuo 2011-09-19 iki 2011-09-25 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai.

Rugsėjo 19-25 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 137 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėta 12 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę policijos pareigūnai nustatė 20 viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų: 15 pažeidimų pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 5 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas).

Per savaitę nemažai nustatyta ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų: 3 vairuotojai vairavo neprisisegę saugos diržų, 2 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 4 vairuotojai vairavo transporto priemones, kurioms neatliktos valstybinės techninės apžiūros, 11 vairuotojų viršijo leistiną greitį. Taip pat nustatyti 9 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai. Per savaitę pareigūnai nustatė 3 neblaivius dviratininkus, jiems nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Per savaitę neblaivių vairuotojų nustatyta nebuvo.

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruoti 4 eismo įvykiai. Vieno įvykio metu nukentėjo pėsčiasis, kurį automobilis partrenkė ir sužalojo rugsėjo 23 d. Švenčionyse, Strūnaičio gatvėje, ties poliklinikos pastatu.

Į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrį buvo pristatyta 12 asmenų, kurie padarė nusikalstamas veikas arba administracinius teisės pažeidimus, iš jų 9 neblaivūs. Į laikino sulaikymo patalpas patalpinti 9 asmenys, iš jų – 8 neblaivūs.

Rasti 2 lavonai, 11 kartų išvykta į šeimyninius ginčus, užregistruotos 5 vagystės, 1 sukčiavimo atvejis, 3 nusikaltimai žmogaus sveikatai.

 

Naujieji telefoniniai sukčiai prisistato FNTT pareigūnais

Pirmadienį į redakciją atėjusi skaitytoja papasakojo apie naujausią telefoninių sukčių amplua. Jai paskambino į namus laidiniu telefonu, prisistatė, kad skambina iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir įspėjo, jog per jos banko sąskaitą per 4 minutes buvo atliktas didelės pinigų sumos pervedimas. Nurodė ir konkretų asmenį, kuriam buvo pervesti pinigai, klausė, ar tokį pažįsta. Sakė, kad tai didelis nusikaltimas ir ji yra vienintelė įtariamoji. Nors moteris, kaip sakoma, ne pėsčia, pirmą akimirką sutriko – kaltinimai pribloškė. Bet išgelbėjo logika ir greita reakcija. Kai FNTT pareigūnais apsimetę sukčiai paprašė pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo slaptažodį, ji atsikvošėjo ir atšovė, kodėl turėtų tikėti kažkokiu telefono skambučiu, paprašė pasakyti savo pavardę – ji tuoj pat patikrinsianti, ar yra toks pareigūnas. Sukčius irgi nepasimetė – sakė, jo pavardės niekur nerasianti, nes ji įslaptinta. Netrukus Švenčionėlių miesto gyventoja apie įtartiną skambutį pranešė policijai ir dar labiau nustebo. Pasak pareigūno, pirmadienį iki pietų dėl tokių pačių skambučių į policiją kreipėsi jau keturi gyventojai.

Būdama labai pilietiška, moteris papasakojo šią istoriją redakcijai, kad patiklesni žmonės „neužkibtų“ ir nenukentėtų. Sukčiai kalba labai įtikinamai.

Būkite budrūs ir nesileiskite apgaunami. Banko prisijungimo slaptažodžio neklausia jokia institucija, net bankas, juo labiau telefonu. Net jeigu jūsų sąskaitoje nėra pinigų, sužinoję prisijungimo duomenis, sukčiai gali žaibiškai paimti paskolą jūsų vardu.

 


http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

Švenčionių r. PK inf.