Mes turime 325 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1596
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11783
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87813
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įmonės per 2 metus privalo pakeisti įstatus dėl euro įvedimo

2015 m. sausio 10 d., šeštadienis Nr.2 (1438)

Teisingumo ministerijos iniciatyva nuo sausio 1 d. daugiau nei penkis kartus sumažintas uždarųjų akcinių bendrovių mokamas atlyginimas už elektroniniu būdu pateiktų pakeistų įstatų, kai pakeitimai susiję su euro įvedimu Lietuvoje, įregistravimą Juridinių asmenų registre.

Dažniausiai UAB įstatuose buvo numatyta, kad bendrovės įstatinis kapitalas yra 10 000 Lt. Per dvejus metus, t.y. iki 2016 m. gruodžio 31 d., visos UAB bei akcinės bendrovės privalo pakeisti įstatus ir įstatinio kapitalo dydžio ir akcijų nominalios vertės išraiškas litais pakeisti į išraišką eurais.

Registrų centras už įstatų pakeitimą įprasta tvarka ima 26,65 Eur (92 Lt) mokestį. Tačiau nuo š. m. sausio 1 d. UAB mokamas atlyginimas už įstatų pakeitimą dėl euro įvedimo Lietuvoje bus tik 5 Eur (17,3 Lt), jei įstatai bus keičiami elektroniniu būdu.

Registrų centrui apie 20 tūkstančių uždarųjų akcinių bendrovių savo įstatus yra pateikę elektroniniu būdu.

Pažymėtina, kad registruojant UAB įstatus Juridinių asmenų registre elektroniniu būdu, įstatų nereikia pateikti tvirtinti notarui, kadangi dokumentų atitiktis įstatymų reikalavimams tikrinama automatiškai. Todėl įstatų keitimo sąnaudos dar labiau sumažėja.

UAB, keisiančioms įstatus tradiciniu būdu, Registrų centrui reikės sumokėti 26,65 Eur mokestį.

Lietuvoje iš viso yra maždaug 60 tūkstančių realią veiklą vykdančių uždarųjų akcinių bendrovių ir 352 akcinės bendrovės.

 
Reklaminis skydelis