Mes turime 287 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2683
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12870
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88900
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pliauškių didelių gabaritų buitinių atliekų surinkimo aikštelė jau dirba

2015 m. sausio 10 d., šeštadienis Nr.2 (1438)

Baigiantis 2014 metams, gavus iš aplinkosaugos leidimą, pagaliau pradėjo veikti Pliauškių didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė. Kol kas čia dar nepriimamos prie pavojingų buitinių atliekų priskiriamos medžiagos, bet tai tik laiko klausimas, o kad būtų aiškiau, kokios buitinės atliekos bus priimamos, kalbuosi su aikštelės operatoriumi Kęstu Polita.

- Pirmiausia gal pradėkime nuo to, kad aikštelė priklauso UAB VAATC ir čia bus priimamos buitinės didelių gabaritų atliekos, o vėliau ir kai kurios pavojingos atliekos tik iš privačių asmenų. Įmonės ir organizacijos čia nei baldų, nei statybinių medžiagų, nei kitų atliekų vežti negalės, - pradėdamas mūsų pokalbį sako aikštelės operatorius Kęstas Polita.

- Kokias didelių gabaritų atliekas galės į aikštelę vežti privatūs asmenys?

- Žmogui skirtas limitas – 500 kg buitinių atliekų per metus. Į šį skaičių įeina statybinės atliekos, išskyrus šiferį (jo nepriimame), baldai, medžio, stiklo atliekos. Prie statybinių atliekų priskiriamas betonas, gipso kartonas, langų rėmai. Kas dėl baldų, tai gali būti ir spintos, ir stalai, ir kėdės, ir lovos bei kiti namuose naudojami baldai. Be to, žmogus, turintis automobilį, metų bėgyje gali priduoti 4 padangas.

- O kaip su buitine technika? Ar ją priimate?

- Taip, priimame. Žmogui skiriamas limitas – 2 vienetai per metus. Galima priduoti ir popierių. Tad žmonės gali atvežti ir priduoti senas knygas, laikraščius, žurnalus ir kitą namuose susikaupiančią makulatūrą.

- Yra skirtos talpos ir metalo laužui?

- Taip, yra, bet maža tikimybė, kad kas nors atveš metalo laužo, juo labiau – spalvotųjų, nes tai sėkmingai galima priduoti į metalo supirktuves, bet jei žmogus atveš, priimsime, - sako Pliauškių didelių gabaritų aikštelės operatorius Kęstas Polita.

- Kokiu grafiku dirbsite ir kaip žmogus galės gauti reikiamą informaciją?

- Pliauškių didelių gabaritų buitinių atliekų aikštelė dirba antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį nuo 10 val. ryto iki 19 val. vakaro, o šeštadienį – nuo 10 val. iki 16,30 val., sekmadienį ir pirmadienį – poilsio dienos. Reikiamą informaciją visada bus galima gauti paskambinus telefonu 8 686 44345. Darbo grafikas ir telefono numeris yra ir stende prie įvažiavimo į aikštelę. Žinoma, prieš važiuojant visada geriausia pasiskambinti, - baigdamas pokalbį sako Kęstas Polita, o į klausimą apie pavojingų atliekų priėmimą telefonu atsakė VAATC eksploatacijos skyriaus vadovas Jonas Rėkus.

- Pavojingos atliekos Pliauškių ir Melnikų aikštelėse bus surenkamos, kai gausime papildomą leidimą dėl pavojingų atliekų surinkimo. Bus galima priduoti tepalus, tepalų filtrus, liuminescencines lempas, dažus, lakus. Tada bus galima priduoti ir buityje dar likusius gyvsidabrinius termometrus. Žmogus galės priduoti ne daugiau 3 termometrų per metus. Šiferio, apie kurio priėmimą labai dažnai teiraujasi žmonės, mes tikrai nepriiminėsime. Yra kitos firmos, kurios priima šiferį. Kai gausime leidimą pavojingų atliekų surinkimui, visas mano išvardintas buitines atliekas žmonės galės priduoti tiek Pliauškių, tiek Melnikų aikštelėse, nes visa reikiama tara yra supirkta, ir kai tik gausim leidimą, priimsime, nes tam esame pasiruošę, - telefonu informavo VAATC eksploatacijos skyriaus vadovas Jonas Rėkus.

Štai tokia situacija su didelių gabaritų ir pavojingų buitinių atliekų surinkimu. Sąžiningi piliečiai jau galės atsikratyti nereikalingų baldų, buitinės technikos bei po remontų likusių statybinių atliekų, o štai organizacijos ir įmonės ir toliau neturės kur dėti viso to „gero“, bet, kaip sakoma, geriau žvirblis rankoje, nei žydroji svajonių paukštė danguje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis