Mes turime 455 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2422
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27552
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74878
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Įsimintina Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijos viešnagė pas kaimynus

2015 m. sausio 10 d., šeštadienis Nr.2 (1438)

Gruodžio mėnesį minima Tarptautinė žmonių su negalia diena. Praėjusiais metais Švenčionių rajono žmonių su negalia draugija šią šventę minėjo net du kartus. Buvo surengtas iškilmingas rajoninis renginys Švenčionėlių kultūros centre, kur dalyvavo daug mūsų rajono kolektyvų, atvyko ir svečiai iš Molėtų rajono – liaudies kapela „Berželis“ ir humoro grupė „Molėtuvka“. Renginyje dalyvavo rajono meras Vytautas Vigelis, kuris ne tik pasveikino susirinkusius, bet ir įteikė dovanų. Dalyvavo ir daug kitų garbių svečių. Visi maloniai pabuvome kartu, pasilinksminome vakaronėje.

O jau kitą dieną išvykome į kaimyninę šalį – Baltarusijos Respubliką, kur Postavų rajono vykdomojo komiteto kvietimu dalyvavome tokioje šventėje. Į kelionę vyko moterų vokalinis ansamblis „Praeities aidai“, Švenčionių r. žmonių su negalia draugijos kapela ir draugijos pirmininkas, šios publikacijos autorius Tadeuš Šimkovič.

Pasirengimas šiai užsienio kelionei nebuvo labai lengvas: teko pasirūpinti pasais, vizomis, draudimu, transportu. Labai džiaugiamės, kad čia mums labai daug padėjo Švenčionių r. savivaldybė.

Na, o kaimynai baltarusiai mus sutiko itin šiltai ir draugiškai. Mus pasitiko jau pasienyje ir visą dieną mus lydėjo Postavų rajono vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas Jurij Kiseliov bei kiti oficialūs asmenys. Pirmiausia mes apsilankėme Dienos centre, kur užsiima negalią turintys žmonės, po pusryčių nuvykome į rajono kultūros rūmus, kur vyko Tarptautinei žmonių su negalia dienai skirtas koncertas. Mes taip pat šiame koncerte parodėme savo maždaug pusvalandį trukusią programą, žiūrėjome kitų kolektyvų pasirodymus, o šios publikacijos autorius papasakojo apie Švenčionių r. žmonių su negalia draugijos veiklą. Po koncerto vyko liaudies meistrų, turinčių sveikatos sutrikimų, dirbinių mugė, rankdarbių paroda, loterija, buvo surengtas šventinis stalas.

Mums renginio šeimininkai suorganizavo ekskursiją po miestą, norintys įsigijome suvenyrų, kurie primins šią puikią viešnagę pas kaimynus. Vakare buvo surengta atsisveikinimo vakarienė su dainomis ir šokiais kavinėje. Vėlai vakare svetingi baltarusiai palydėjo mus iki sienos, kur mūsų jau laukė autobusas, sėkmingai pargabenęs mus į namus. O puikios kelionės ir gražios šventės įspūdžiai neblėsta mūsų prisiminimuose ir iki šiol.

Tadeuš ŠIMKOVIČ