Mes turime 346 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6273
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28160
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72143
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Iš 12-ojo Lietuvos miškininkų sąjungos suvažiavimo – su padėkomis!

2015 m. sausio 14 d., tečiadienis Nr.3 (1439)

2014 m. gruodžio mėnesį Kauno rajone, Raudondvario dvare, įvyko Lietuvos miškininkų sąjungos (LMS) 12-asis suvažiavimas. Į jį iš visos Lietuvos suvažiavo 301 delegatas. Iš Švenčionėlių miškų urėdijos suvažiavime dalyvavo 9 delegatai.

Lietuvos miškininkų sąjunga vienija per 1000 narių, turi 51 skyrių miškų urėdijose, nacionaliniuose parkuose, mokslo ir mokymo įstaigose. Lietuvos miškininkų sąjunga telkia miškininkystės specialistus ir miškų ūkyje dirbančius asmenis. Švenčionėlių miškų urėdijos skyrius šiuo metu vienija 29 miškininkus.

Šiais metais LMS švenčia garbingą 85 metų sukaktį. Šiame ataskaitiniame-rinkiminiame suvažiavime LMS prezidentas prof. Edmundas Bartkevičius peržvelgė LMS istoriją nuo pat jos įkūrimo 1929 metais, pateikė veiklos ataskaitą už ketverius metus. Keletas miškininkų buvo apdovanoti padėkomis, jų tarpe du iš Švenčionėlių urėdijos: padėką už aktyvų dalyvavimą LMS veikloje gavo vyriausiasis miškininkas Sigitas Švereika, o ryšių su visuomene specialistė Onutė Gylienė – už aktyvią veiklą su jaunaisiais miško bičiuliais.

Suvažiavimo metu išrinkta naujoji LMS vadovybė, patvirtinti LMS naujos redakcijos įstatai, priimta gausybė rezoliucijų ir nutarimų. Dar vienai kadencijai LMS vadovauti perrinktas prof. Edmundas Bartkevičius. Jau tapo tradicija suvažiavimo metu suteikti LMS garbės nario titulus. Šiame suvažiavime šis titulas suteiktas garbiems Lietuvos miškininkams: prof. Romualdui Deltuvai ir buvusiam Nidos girininkui Gediminui Dikšai.

Miškininkams koncertavo operos solistas Liudas Mikalauskas.

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos informacija