Mes turime 245 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1232
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19776
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67102
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono meras susitiko su Švenčionių dekanato klebonais

2015 m. sausio 21 d., trečiadienis Nr.5 (1441)

Tęsdamas gražią tradiciją, Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis sausio 19 d. susitiko su Švenčionių dekanatui priklausančių parapijų klebonais: Švenčionių dekanato dekanu, Švenčionių parapijos klebonu Medardu Čeponiu, Švenčionėlių parapijos klebonu Raimundu Macidulsku, Pabradės parapijos klebonu Deimantu Braziuliu, Adutiškio parapijos klebonu Vytautu Pūku ir N.Strūnaičio parapijos klebonu Aldu Čeponiu. Rajono meras pasidžiaugė, kad per jo vadovavimo rajonui laiką bažnyčių reikmėms skirta 700 tūkst. litų. Tai ne tiek ir mažai. Daugiausia, žinoma, skirta Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčiai. Kalbėdamas apie tai, ką pavyko padaryti rajone, meras pasidžiaugė, kad su kultūros ministro Šarūno Biručio pagalba pavyko išjudinti iš mirties taško stačiatikių cerkvės remonto projektavimo darbus, o šiemet turėtų prasidėti ir patys remonto darbai. Kaip sakė meras, svarbi pati pradžia, o kai bus pradėtas remontas, bus ir užbaigtas. Ir šiais metais į rajono biudžetą įtrauktos sumos, kurios bus skirtos bažnyčioms, atsižvelgiant į pastarųjų poreikius. Gauti kol kas trys prašymai. Ir bent dalinai bus prisidėta prie tų darbų įgyvendinimo. Pristatęs jau padarytus darbus ir tuos, kuriuos reikės padaryti rajone artimiausiu metu, rajono meras Vytautas Vigelis išklausė susitikime dalyvavusius kunigus.

- Džiaugiuosi jūsų vizija ir ne tik bendradarbiavimo su bažnyčia srityje, bet ir kitose. Atliekami darbai matomi ir reikalingi, nes visa tai daro mūsų gyvenimą gražesnį, o santykius – šiltesnius. Juk tie patys ateina į bažnyčią ar kitus maldos namus ir gyvena čia. Mes vieni savo problemų be pagalbos kartais išspręsti negalime, tad kreipsimės pagalbos ir į savivaldybę. Abipusis bendradarbiavimas svarbus ir mums, ir bendruomenei, - sakė Švenčionių dekanato dekanas Medardas Čeponis.

Pabradės klebonas Deimantas Braziulis pasiūlė geriau išnaudoti bažnyčių erdvę kultūros renginiams. Galima bendrai ieškoti išeičių ir socialinėje srityje. Minčiai dėl kultūros renginių pritarė ir kiti klebonai bei meras ir susitikime dalyvavusi mero patarėja Audronė Linkuvienė. Kadangi artimiausiu metu prasidės Pabradės kultūros centro renovacija, tad klebono Deimanto Braziulio pasiūlymas kultūros renginiams išnaudoti bažnyčios erdves labai savalaikis.

Adutiškio parapijos klebonas Vytautas Pūkas sakė, kad adutiškiečiai labai džiaugiasi tuo, kad pagaliau pradėtas miestelio centre esančio apleisto pastato remontas, ten turėtų būti senelių globos namai.

Švenčionėlių parapijos klebonas Raimundas Macidulskas pastebėjo, kad gerai, jog meras yra bažnyčios žmogus, ne tik melstis ateina, bet ir stengiasi padėti, kad visada yra galimybė pasitarti.

Konstruktyvaus pokalbio metu buvo paliesta ir daugiau ne tik bažnyčiai, bet ir visuomenei svarbių gyvenimiškų klausimų.

Algis JAKŠTAS