Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5649
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19509
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91866
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vidutinėje paminėta Sausio 13-oji

2015 m. sausio 24 d., šeštadienis Nr.6 (1442)

Sausio 13 dieną Švenčionių kultūros centro Vidutinės filiale paminėta Laisvės gynėjų diena. Į šį prasmingą renginį, kurį organizavo ir vedė Vidutinės filialo vedėja Marytė Degienė bei bibliotekos vedėja Teresė Krutkevič, atvyko Strūnaičio seniūnė Rita Jastremskienė, aplinkinių kaimų gyventojai, kurie nėra abejingi už mūsų laisvę kritusiųjų atminimui.

Minėjimą susirinkusieji pradėjo sugiedodami Lietuvos Respublikos himną. 1991-ųjų sausio 13-ąją priminė dokumentiniai filmai, iš įrašų skambėjusios dainos, skaitomos eilės apie laisvę. Atminimas keturiolikos didvyrių, kurių gyvybės leido Lietuvai pakilti į laisvės skrydį, kurie nepagailėjo savo kraujo Lietuvos laisvės vardan, pagerbtas tylos minute, prie žuvusiųjų portretų uždegtos atminimo žvakutės. Supratome, kad žmogaus gyvenime žodis „laisvė“ yra tarsi žydintis ir nepažeidžiamas idealas, nužymėtas gyvybės aukomis, pasiaukojimu ir pasišventinimu.

Teresė KRUTKEVIČ

 
Reklaminis skydelis