Mes turime 572 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5051
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23472
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105221
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Baigiamasis parodos renginys visus nuteikė puikiai

2015 m. sausio 24 d., šeštadienis Nr.6 (1442)

Nalšios muziejuje nuo 2014 metų gruodžio 17 dienos veikė tradicinė Švenčionių rajono liaudies meno ir amatų paroda „Gyvybės medis žydi“. Savo darbus eksponavo 35 rajono meistrai. Parodoje buvo eksponuojami paveikslai, audiniai, vytinės, pintinės ir austinės juostos, mezginiai, nėriniai, veltos vilnos gaminiai, šiaudiniai sodai, žvakės, atvirukai, skulptūrėlės, medžio drožiniai ir kiti mūsų rajono darbštuolių rankomis sukurti puikūs darbai.

Į baigiamąjį parodos renginį, vykusį sausio 16 dieną, gausiai susirinko parodos dalyviai, svečiai. Sveikinimo žodį tarė rajono meras V.Vigelis. Jis pasidžiaugė mūsų meistrų kūrybingumu ir darbštumu, įteikė visiems parodos dalyviams atminimo dovanas.

Renginio metu buvo prisiminti ir pagerbti liaudies menininkai, atstovavę Švenčionių rajonui Vilniaus regiono 10-ojoje jubiliejinėje konkursinėje liaudies meno parodoje „Aukso vainikas 2014“. Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus padėkos raštai buvo įteikti meistrams Janinai Pavliukevičienei, Lidai Puzyriovai ir Karoliui Breidokui.

Nuotaikingą sveikinimo žodį parodos dalyviams tarė muziejaus direktorė Alytė Šiekštelienė. Visus smagiai palinksmino Rimo Ankėno vadovaujama kapela „Kaimynai“. Parodos baigiamasis renginys vyko šiltoje, draugiškoje, betarpiškoje atmosferoje.

Visi išsiskirstė puikiai nusiteikę, o tai reiškia, kad dar ne kartą muziejaus salė pasipuoš mūsų rajono tautodailininkų bei amatininkų sukurtais naujais darbais, kad dar ir dar kartą sueisime visi būrin pabūti, pasidžiaugti vieni kitų kūrybiniais sumanymais ir darbais. Tad linkime visiems meistrams kūrybinės sėkmės, o mes pasistengsime jums sudaryti kuo geresnes sąlygas eksponuoti savo darbus, bendrauti, dalintis patirtimi, tobulėti.

Violeta BALČIŪNIENĖ