Mes turime 254 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:750
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19294
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66620
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vilkai sugrįžo

2011 m. spalio 1 d., šeštadienis Nr.72 (1119)

Praėjo pora metų nuo to laiko, kai vilkai pridarė daug žalos mūsų rajono kaimų žmonėms. Ir štai vėl gauta informacija apie tai, kad Adomiškės kaime po nakties rastos papjautos trys avys. Štai ką apie tą įvykį papasakojo ten apsilankęs Švenčionių r. savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas Albertas Marma:

- Rugsėjo 28 dienos ryte paskambinęs veterinarijos gydytojas Antanas Petkūnas pranešė, kad Adomiškės kaime (Švenčionių sen.) papjautos trys Lionginui Bičkui priklausiusios avys. Kai nuvykome į Adomiškes, Lionginas Bičkus papasakojo, kad ankstyvą rytą netoli savo namų esančioje ganykloje rado tris vilkų papjautas savo avis. Vėliau paaiškėjo, kad prieš mėnesį vilkai jau buvo apsilankę Adomiškės kaime. Tada papjovė dvi ir sužalojo vieną Danutei Matkevičienei priklausančias avis.

- O kaip apsaugoti gyvulius nuo vilkų?

- Pats patikimiausias būdas nakčiai gyvulius uždaryti tvarte, nes kito kelio nematau. Lietuvoje vilkus medžioti galima tik nuo gruodžio 1 dienos, ir medžioklė trunka tiek, kol sumedžiojamas vilkų skaičius. Vilkai dažniausiai gyvulius pjauna mokydami jauniklius, o tada jų medžioklė yra uždrausta, ir medžiotojai neatsako už jų padarytą žalą, tad avis arba veršelius laikantys žmonės turi pasirūpinti savo turto saugumu. Tai, kad vilkai jau porą kartų apsilankė šalia Adomiškės kaimo esančiose ganyklose, ko gero, byloja apie tai, kad kažkur netoliese apsigyveno vilkų šeimyna su jaunikliais. Nors ką gali žinoti, gal ir iš toliau tie pilkieji grobuonys atbėga, - apie vėl pradėjusius plėšikauti vilkus sakė Švenčionių žemės ūkio skyriaus vedėjas Albertas Marma.

Algis JAKŠTAS