Mes turime 183 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:855
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14854
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62180
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. vasario 25 d., trečiadienis, Nr.15 (1451)

Susidūrė lengvoji ir greitosios pagalbos automobilis

Vasario 20 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionyse apie 21.15 val., greitosios pagalbos automobilis „VW Transporter“ susidūrė su „Peugeot 206“.

Pirminiais duomenimis automobilis „VW Transporter“, vairuojamas blaivaus F.G. (gim. 1955 m.), Švenčionyse važiavo Vilniaus gatve su įjungtais specialiaisiais mėlynos spalvos signalais. Reguliuojamą A.Rymo, Vilniaus ir Švenčionėlių gatvių sankryžą greitosios pagalbos automobilis kirto degant raudonam šviesoforo signalui ir susidūrė su per žalią šviesoforo signalą iš A.Rymo gatvės išvažiavusiu automobiliu „Peugeot 206“, kurį vairavo V.N. (gimusi 1987 m.).

Po susidūrimo automobilis „Peugeot“ užsidegė. Vėliau nustatyta, kad jame sumontuota dujų įranga. Gaisrą gelbėtojai greitai numalšino.

Iki atvykstant gelbėtojams viena mergina pati sugebėjo išlipti iš sumaitoto „Peugeot“. Atskubėję gelbėtojai iš to paties automobilio ištraukė sužalotą merginą. Ji skubiai išvežta į ligoninę.

Per eismo įvykį nukentėjo V.N., jai nustatytas dubens kaulų įtrūkimas. Taip pat nukentėjo kartu važiavusi keleivė E.J. (gimusi 1991 m.). Policija praneša, kad ji laukiasi kūdikio. Abi merginos paguldytos į Švenčionių r. ligoninę.

Greitosios pagalbos medikai, pirminiais duomenimis, nenukentėjo, tačiau patyrė stiprų šoką. Medikų automobilis suniokotas.

Per avariją nuverstas ir kelio ženklas.

Abiems vairuotojams paimtas kraujas blaivumui nustatyti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Rytas prasidėjo rytiniu patikrinimu

Vasario 23 d. rytą Pabradės mieste, Vilniaus gatvėje, policijos pareigūnai surengė patikrinimą – stabdė automobilius, tikrino po savaitgalio į darbą vykstančių vairuotojų blaivumą. Priemonės metu pareigūnai patikrino daugiau nei 200 transporto priemonių vairuotojų blaivumą, 2 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivūs. Jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Taip pat buvo nustatyti 5 vairuotojai, vartoję alkoholį, tačiau alkoholio matuoklio parodymai neviršijo leistinos normos.

Vykdytos priemonės rezultatai rodo, kad vairuotojai nevengia vairuoti būdami neblaivūs. Policija vairuotojams primena apie atsakomybę už vairavimą apsvaigus, o asmenų, pastebėjusių neblaivius vairuotojus, prašo apie tai nedelsiant informuoti pareigūnus.

 

Apvogė pirtį

Vasario 17 d. registruotas 64 metų Vilniaus miesto gyventojo pareiškimas, kad Labanoro seniūnijos kaime, iš jam priklausančios pirties dingo krosnelė HARVIJA, 25 kg. akmenų, kurie buvo ant krosnelės, termometras-hidrometras, nerūdijančio plieno vandens talpa, katilas, apvalus sieninis laikrodis, boileris „Ariston“, nerūdijančio plieno vamzdis, nerūdijančio plieno sklendė, du lauko šviestuvai ir pakabinama spyna. Padarytas nuostolis 765 EUR. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Dingo šautuvas

Vasario 22 d. registruotas 52 metų Švenčionėlių miesto gyventojo pareiškimas, kad po vakar vykusių išgertuvių iš neužrakinto seifo dingo legaliai laikomas graižtvinis šautuvas „Remington 770“ su optiniu taikikliu ir optiniu prožektoriumi. Padaryta žala 1700 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 254 str. 1 d.

 

Įvažiavo į tvorą

Vasario 20 d. Švenčionių užkardos budėtojas pranešė, kad Strūnaičio kaime, prie parduotuvės įvyko autoįvykis. Automobilis „Opel“ įvažiavo į tvorą. 39 metų vairuotojai surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

 

Sudraskė vištas

Vasario 20 d. registruotas Sarių seniūnijos kaimo gyventojo pareiškimas, kad kaimynės šunys sudraskė jos tris vištas. Pradėta ATP bylos teisena.

 

Smurtavo artimieji

Vasario 18 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionyse, namuose, girtas 45 metų vyras ranka trenkė į veidą 65 metų tėvui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Vasario 21 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, Žilvičių gatvėje, namuose, 37 metų neblaivus (2.00 prom.) vyras sukėlė šeimyninį konfliktą, kumščiu du kartus trenkė savo 59 metų motinai į galvos sritį. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2015-02-16 iki 2015-02-23 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 3 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 1 turto sunaikinimo ar sugadinimo atvejis, 6 chuliganizmai, 4 vagystės, 2 eismo įvykiai, 1 iš jų – įskaitinis, jo metu nukentėjo 2 žmonės. Per savaitę 63 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 91 asmuo nubaustas už administracinius teisės pažeidimus, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai, 5 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, rastas 1 lavonas.

 

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.