Mes turime 396 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5245
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21446
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97476
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Viešėjome Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje

2015 m. vasario 25 d., trečiadienis, Nr.15 (1451)

Paskutinę sausio mėnesio dieną, švenčiant vaikų ir jaunimo Globėjo šv. Jono Bosko dieną, parapijos ministrantai (patarnautojai), lydimi Švenčionių Visų Šventųjų parapijos kunigo Marijano ir dviejų mamų, lankėsi Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje. Jaunuosius katalikus nuoširdžiai  priėmė seminarijos vadovybė, o apie klierikų gyvenimą, apie Vilniaus kunigų seminarijos istoriją vaikams papasakojo seminaristas Žilvinas Treinys. Ekskursiją po seminariją pradėjome nuo koplyčios. Tai svarbiausia vieta čia gyvenantiems ir besimokantiems žmonėms. Keletą kartų per dieną joje meldžiasi seminaristai, čia aukojamos Šv. Mišios. Klierikas Žilvinas pasakojo vaikinams, kad koplyčios altoriaus rausvo marmuro plokštė yra iš to paties marmuro luoto, kaip ir Milano katedroje.

Apžiūrėjome ir seminarijos vidinį kiemą. Jo centre stovi seminarijos globėjo šv. Juozapo skulptūra. Vienoje rankoje jis laiko Kūdikėlį, kitoje – leliją, visiško atsidavimo Dievui simbolį. Seminarija turi puikią konferencijų salę, kurioje vyksta konferencijos, susitikimai, koncertai. Salėje stovi labai vertinga ir unikali Dievo Motinos su Kūdikiu skulptūra.

Jaunieji ekskursantai susipažino su kunigų seminarijos specifika ir gyvenimo ypatumais, seminaristų dienotvarke, lankėsi auditorijose, valgykloje, sporto salėje. Vaikai pamatė, kad seminaristai gyvena taip pat, kaip mes. Būsimi kunigai sportuoja, lankosi koncertuose, spektakliuose.

Mes turėjome galimybę apsilankyti ir seminarijos bibliotekoje, kurios archyvuose saugomos labai senos, vertingos ir  retos knygos įvairiomis kalbomis.

Po ekskursijos vaikinai sakė, jog šis kartu praleistas laikas tiesiog pranoko lūkesčius. Dėkojame kunigui Marijanui už prasmingai praleistą laiką.

Irena KERULIENĖ

 
Reklaminis skydelis