Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5270
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30400
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77726
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Lietuvą ant delno pasidėsiu“

2015 m. vasario 25 d., trečiadienis, Nr.15 (1451)

Kiekvienais metais Švenčionėlių meno mokyklos pedagogai organizuoja renginius, skirtus Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Ta proga meno mokyklos ugdytiniai jau daugelį metų koncertuoja net keliose vietose: kultūros centre, aplinkinėse rajono gyvenvietėse. Vasario 16-osios šventė suvienija mokyklos ir miestelio bendruomenę, primena apie tuometinius įvykius, padaro šią dieną kitokią – nepaprastą, prasmingesnę. Tai svarbi diena – vienijanti, sutelkianti, nes yra proga skatinti ne tik pilietiškumo, bet ir bendruomeniškumo jausmą.

Šiais metais meno mokykloje Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtame renginyje svečiavosi Švenčionėlių 2-osios vidurinės mokyklos bendruomenė: pedagogai, ugdytiniai ir jų tėveliai. Iškilmingo minėjimo pradžioje po „Tautiškos giesmės“ apie vieną įsimintiniausių datų Lietuvos valstybingumo kelyje papasakojo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos istorijos mokytoja Onutė Baranauskienė. Pasakojimas apie svarbius istorinius įvykius nebuvo vien tik sausų faktų priminimas. O.Baranauskienė pacitavo lietuvių poeto B.Brazdžionio eilėraščio žodžius „Aš čia – gyva“, – taip prie Didelio Istorijos kelio pakviesta, įvairiais amžių tarpsniais it nendrė vėjų lankstoma, tačiau nepalūžtanti, atsiliepdavo Lietuva. Mokytoja taip pat priminė skaudžius šiandieninius įvykius Ukrainoje.

Po to – Švenčionėlių meno mokyklos mokinių koncertas „Lietuvą ant delno pasidėsiu“. Žiūrovų širdis suvirpino kanklininkių dueto ir trio atliekami kūriniai, Gintarės Semėnaitės, Nijolės Viškelytės atliktos dainos, Adrianos Baltakytės, Jevgenijaus Prokofjevo, dueto Luko Kuleš ir Arnoldo Leleikos fortepijoninė muzika, smuikininkų ansamblis ir jaunasis akordeonistas Andrej Kirilov. Žiūrovus smagiai nuteikė šokėjai, atlikę ne tik liaudiškus, bet ir šiuolaikinius šokius.

Rasa KALENDIENĖ