Mes turime 285 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1221
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33597
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115346
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kur liberalai, ten skandalai?

2015 m. kovo 13 d., penktadienis, Nr.19 (1455)

Vyriausioji rinkimų komisija pašalino iš apygardos komisijos liberalų deleguotą atstovę, kitą narį – įspėjo

Kovo 8 d. Vyriausioji rinkimų komisija, atsižvelgdama į Švenčionių rajono savivaldybės rinkimų komisijos Nr.49 posėdžio protokolą ir jo priedus, priėmė sprendimą, kokio rajone dar nėra buvę. Vyriausioji rinkimų komisija pripažino, kad Lietuvos laisvės sąjungos deleguota apygardos komisijos narė Nijolė Stūglienė sulaužė rašytinį rinkimų komisijos nario pasižadėjimą, ir pašalino ją iš apygardos komisijos nario pareigų. Praeituose rinkimuose ta pati Nijolė Stūglienė buvo apygardos komisijos pirmininkė. Buvo keista, kad vykstant komisijos posėdžiams už durų kažko būriuodavosi liberalai. Daug kas ir tada abejojo pirmininkės nešališkumu.

Apygardos komisijos narį nuo Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Gintarą Vilniškį Vyriausioji rinkimų komisija įspėjo, kad šis, eidamas rinkimų komisijos nario pareigas, susilaikytų nuo poelgių, pažeidžiančių įstatymų nuostatas.

Toks griežtas VRK sprendimas buvo priimtas mūsų rajono apygardos komisijos narių atžvilgiu pirmą kartą. Ką gi prisidirbo šie liberalų partijų atstovai?

Nustatyta, kad vasario 27 ir 28 dienomis Nijolė Stūglienė trukdė dirbti Stanislavavo rinkimų apylinkės Nr.11 komisijai. Švenčionių apygardos rinkimų komisijos narė Nijolė Stūglienė, atvykusi į Stanislavavo rinkimų apylinkę, prisistatė komisijos nariams esanti „trečiu žmogumi po Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko ir apygardos komisijos pirmininko“, reiškė nepagrįstas pretenzijas dėl komisijos darbo, trukdė komisijos darbui. Kai komisijos nariai susiruošė eiti pas namuose balsuojančius rinkėjus, N.Stūglienė, kaip teigiama stebėtojų skunde, puolė komisijos pirmininkę rėkdama, provokuodama komisijos narius, traktuodama įstatymus taip, kaip jai patinka, siekdama destabilizuoti komisiją, visaip trikdyti jos darbą.

N.Stūglienė kartu atsivežė „Baltųjų pirštinių“ atstovus, kurie klausė ir pritarė tik jai, klausė tik jos nurodymų, tikėtina, kad tie atstovai irgi prijaučiantys Lietuvos laisvės sąjungai (liberalai).

Stebėtojos pasakojo, kad ir kitą dieną, vasario 28 d., 11 val., kai Stanislavavo rinkiminės apylinkės komisijos pirmininkė Armintė Dervinienė sušaukė posėdį, vėl atvyko Nijolė Stūglienė ir kitas Švenčionių apygardos komisijos narys Gintaras Vilniškis, į komisiją deleguotas Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio. Jie vėl įvairiai trukdė komisijai dirbti, neleido kalbėti komisijos pirmininkei, patys aiškino įstatymus, kaip jiems atrodo (ir neteisingai!). Kalbėjo tik jie, kitus tildydami, neleisdami vesti posėdžio. Tuo tarpu jie galėjo tik stebėti posėdį, o ne jam vadovauti ir kištis į komisijos darbą.

Nijolė Stūglienė yra deleguota į apygardos rinkimų komisijos narius Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai). Stanislavavo apylinkės rinkimų komisijoje dirba tos pačios partijos deleguota jos anyta Marija Stūglienė ir dukra Neringa Stūglytė, deleguota Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio. Žmonės (tarp jų buvo ir stebėtojų, ir komisijos narių) įžvelgė viešųjų ir privačių interesų konfliktą ir prašė VRK pagalbos, kad minėti nariai netrukdytų komisijai dirbti.

Vyriausioji rinkimų komisija nustatė net kelis įstatymų pažeidimus ir skundą tenkino.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ