Mes turime 383 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3384
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19585
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95615
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kasdieninė, bet nekasdieniška muzika

2015 m. balandžio 1 d., trečiadienis, Nr.27 (1460)

Praėjusią savaitę Švenčionių ir Švenčionėlių meno mokyklose lankėsi kompozitorius Algimantas Bražinskas ir pianistas Andrius Vasiliauskas. Šiuos koncertus suorganizavo Švenčionėlių meno mokyklos mokytojos Loreta Šidlauskienė ir Virginija Beržinskienė. Puikiiais koncertais buvo pristatyta kompozitoriaus A.Bražinsko kūryba. Jo kūrinius atliko ir A.Vasiliauskas, ir pats autorius. Be to, pjesių rinkinio „Muzika kiekvienai dienai“ kūrinius, skambėjusius susitikimų su meno mokyklų mokiniais, jų tėveliais ir mokytojais metu, kompozitorius palydėdavo šmaikščiais komentarais, trumpomis jų atsiradimo istorijomis, prisiminimais, kelionių ir kūrybinės biografijos įspūdžiais. Pasak autoriaus, šie kūriniai labai tinkami atlikti muzikos mokyklose, namuose, kai susirinkę svečiai paprašo, ką nors pagroti. Tai – tarsi ir kasdieninė muzika, bet tikrai nekasdieniška. Nors iš pirmo žvilgsnio kūriniai neatrodo labai sudėtingi, tačiau emociškai labai turtingi, klausytoją skatinantys susimąstyti, muzikoje išgirsti bei atpažinti džiaugsmą ir liūdesį, išgirsti pavasarį ir žiemą, pajusti romantišką pasivaikščiojimą ir smagų maršo ritmą.

Meno mokyklose į koncertus susirinkusi publika džiaugėsi puikiai praleidusi laiką, pasiklausiusi geros profesionaliai atliekamos muzikos, pabendravusi su smagiais žmonėmis.

A.Bražinskas kuria daug ir įvairių žanrų kūrinius, už kūrybą ne kartą yra įvertintas premijomis bei apdovanojimais. Kartu su kompozitoriumi į mūsų rajoną atvykęs pianistas A.Vasiliauskas taip turi labai daug ryškių apdovanojimų, jo atliekama muzika žavi klausytojus Lietuvoje ir užsienio šalyse. Tačiau jis ypatingas dar ir tuo, kad nuolat keliauja per miestelius, per mokyklas, nešdamas muziką tolimiausių Lietuvos kampelių žmonėms, tuo pačiu žadindamas ir jų dvasią.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis