Mes turime 265 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2853
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21397
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68723
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Su šv. Velykom!

2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis, Nr.28 (1461)

Mieli švenčioniškiai krikščionys!

Pavasarėjantis šurmulys miesteliuose ir kaimuose, namuose ir parduotuvėse, retokai matoma minia bažnyčios šventoriuje vis dar ragina save klausti: „Ar Velykos – tai tik dar viena šventė, vaikystės prisiminimuose atgyjanti graži tradicija, neįprastos (gal ir keistokos) apeigos bažnyčioje?“ Jeigu taip, Velykos gali tapti įvykiu mažai ką bendra turinčiu su mūsų gyvenimo esme, o gal tai tik proga pailsėti ir susitikti su artimaisiais prie gausiai nukloto valgių stalo? Tačiau tikintis žmogus Velykas išgyvena kaip Kristaus Prisikėlimą, kaip mūsų krikščioniško tikėjimo centrą, iš esmės perkeičiantį jo gyvenimą. Jis (Jėzus Kristus) suteikia visiškai naują buvimo žemėje prasmę dovanodamas amžinąją viltį.

Velykose Bažnyčia su džiaugsmu skelbia Kristaus pergalę prieš nuodėmę ir mirtį. Gyvą tikėjimą žemėje ir nemirtingą amžinybę turime kaip esmingą ryšį su Jėzumi Kristumi – už mus kentėjusiu ir iš mirties prisikėlusiu Viešpačiu. Mums svarbu suvokti ir pripažinti, kad jis šiandien ir iki pasaulio pabaigos yra gyvas tarp mūsų. Tačiau trokšdami susitikti su Dievu, turime savęs paklausti: ką man asmeniškai reiškia Kristaus Prisikėlimas? Atradus teisingą atsakymą į šį klausimą, Kristaus Prisikėlimas,Velykų šventės tampa mūsų prisikėlimu naujam gyvenimui Kristuje. Aleliuja! Mes – Dievo mylima tauta, švenčianti Kristaus Prisikėlimą, atnaujinanti savąjį tikėjimą ir pasitikėjimą Viešpačiu. Velykų Šventės leidžia pamatyti, apčiuopti greta savęs ir savyje gyvas, Išganytojo įsteigtas gyvenimo atramas – tikėjimą, viltį ir meilę.

Visiems krikščionims linkiu – švęsdami Velykas atsiverkime Prisikėlimo žiniai, leiskime jai įsiveržti į mūsų gyvenimą! Suvokime: esame išgelbėti, nes Jis Prisikėlė! Aleliuja!

Švenčionių dekanato dekanas Medardas ČEPONIS

 

Mielieji, sveikinu visus Švenčionių krašto žmones Velykų proga.

Tai tiesa, Viešpats prisikėlė, aleliuja. Jam šlovė per amžių amžius. Gyvenimas stipresnis už mirtį. Viešpaties Prisikėlimas yra centrinė katalikų tikėjimo tikrovė ir kaip tokia buvo skelbiama nuo krikščionybės pradžios. Šio stebuklo svarba tokia didelė, kad apaštalai pirmiausia skelbė, kad Kristus gyvas. Štai po dvidešimties amžių pasauliui skelbiame mes – Kristus gyvas. Prisikėlimas – didžiausias mūsų Viešpaties dieviškumo argumentas, raktas visam Jo gyvenimui aiškinti ir mūsų tikėjimo pagrindas. Tai pripildo mūsų širdis džiaugsmo.

Būkite laimingi sulaukę Šv. Velykų, keliasi žemė, kilkit ir Jūs. Daug naujų darbų, naujos pradžios, artimų žmonių, kurie pritartų, ir šiltos ne tik vienos dienos. Pačią gražiausią pavasario šventę tegul palaimina Dievo ranka, tegul kiekvienas laimę suranda ir tegyvena su ja širdyje.

Švenčionėlių Šv. Edvardo parapijos klebonas Raimundas Macidulskas