Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4980
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15167
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91197
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Norvegai liko patenkinti paramos panaudojimu

2011 m. spalio 5 d., trečiadienis Nr.73 (1120)

Prieš porą metų prasidėjęs Švenčionių socialinių paslaugų centro ir Vilniaus senamiesčio Rotary klubo bendradarbiavimas, prie kurio kiek vėliau prisijungė ir 7 Norvegijos Rotary klubai, davė ir, ko gero, ateityje duos gerų rezultatų. Iš Norvegijos Rotary klubų skirtų lėšų Švenčionių socialinių paslaugų centro senelių namams nupirktos funkcinės lovos su čiužiniais, tualetinės kėdės, neįgaliųjų vežimėliai, keltuvai, o vaikų globos namams nupirktas minkštas kampas, kilimai, sėdmaišiai, skalbimo mašina, elektrinė viryklė, spintelės, lovytės.

Tai, kaip panaudotos jų skirtos piniginės lėšos, akivaizdžiai galėjo įsitikinti visų septynių paramą teikusių Norvegijos Rotary klubų atstovai, apsilankę Švenčionių socialinių paslaugų centre. Delegacijai vadovavo Knut Eker, o į Švenčionis norvegus atlydėjo Vilniaus senamiesčio Rotary klubo naujasis prezidentas Viktoras Butkus ir jo pirmtakas Viktoras Čiobotas, kuris, beje, ir buvo bendradarbiavimo iniciatorius. Prie kavos puodelio vykusio pokalbio metu svečiai domėjosi, kaip Švenčionių r. į senelių namus gali patekti norintys, kiek reikia mokėti. Į visus svečius dominusius klausimus išsamiai atsakė Švenčionių socialinių paslaugų centro direktorė Rima Rakitienė. Svečius domino ir paslaugų teikimo į namus klausimas bei kiti, su socialinėmis paslaugomis susiję, reikalai.

Jaudinanti akimirka – Vandos Garlienės nunertų angeliukų įteikimas. Įteikdama juos Vanda Garlienė, kuri pati gyvena senelių namuose, dėkojo už paramą, už rūpestį. Siurprizas svečių laukė ir vaikų globos namuose – tai vaikų surengtas koncertėlis, kuris irgi buvo padėka už gerumą. Svečiai, apsilankę tiek senelių namuose, tiek vaikų globos namuose, liko patenkinti, nes jų skirtos lėšos panaudotos pagal paskirtį, tą patvirtina ir Vilniaus senamiesčio Rotary klubo prezidento Viktoro Butkaus žodžiai:

- Mūsų kolegos iš Norvegijos Rotary klubų šį kartą atvažiavo norėdami pamatyti, kaip mums kartu pavyko įgyvendinti projektą, nes iki šiol viskas vyko daugiausia susirašinėjant. Jie skyrė pinigus, bet nematė galutinio rezultato. Šiandien akivaizdžiai pamatė, kad viskas investuota taip, kaip ir buvo planuota. Iš jų reakcijos supratau, kad liko patenkinti bendro darbo rezultatais.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis