Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2944
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13131
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89161
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Bočiai“ – aktyvi bendruomenės dalis

2015 m. balandžio 18 d. šeštadienis, Nr.40 (1464)

Praėjusią savaitę vyko Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Švenčionių bendrijos ataskaitinis susirinkimas. Per daugiau kaip dešimtmetį savo veiklos (įkurta 2012 m.) 160 narių vienijanti „Bočių“ rajono bendrija padarė daug darbų, džiuginančių ir savo narius, ir rajono visuomenę. Bendrijos pirmininkė Janina Kulda vardino: nariai dalyvavo parodose, šventiniuose koncertuose, atstovavo rajonui respublikiniuose renginiuose. Apie mūsų „Bočių“ veiklą žino ir už respublikos ribų. Ilgametė draugystė juos sieja su Rygos lietuvių mokyklos kolektyvu. Štai ir dabar jau sklando kelionių nuotaikos, vyksta „Trepsio“ repeticijos – rygiečiai pakvietė į šventę, kuri vyks gegužės viduryje. Pasak Janinos Kuldos, tokių išvykų galėtų būti daug daugiau, bet riboja finansai. „Bočiai“ dėkingi savivaldybei, kad paremdavo jų išvykas, kurių žmonėms taip reikia. Juk nesinori užsisklęsti namuose, kai dar širdis dainuoja. Ir prieš susirinkimą besirenkančius narius bei svečius Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos salėje pasitiko smagi kaimo kapelos „Kaimynai“ muzika.

Bendrijos pirmininkė Janina Kulda prisiminė ir prieš porą metų laimėtą VVG projektą „Prie Žeimenos krantų“, kai gavo 10000 Lt. Smagi buvo šventė, šokių kolektyvas atnaujino aprangą. Norėtųsi daugiau tokių švenčių, bet, pasak Janinos Kuldos pagyvenusiems žmonėms visai nėra projektų, jie jaučiasi nuskriausti. Bronius Steckas pratęsė mintį apie nepagarbą pagyvenusiems žmonėms ir net diskriminaciją: dvigubai brangesnis draudimas vykstant į užsienį, papildomas sveikatos patikrinimas dėl vairavimo, Sveikatos ministerijos sprendimai taip pat jų nenaudai. Senjorai jaučia daug skriaudų.

Nevengė garbūs žmonės susirinkime ir nemalonių miesto problemų. Daug kas kliūna jų pastabiam žvilgsniui. Keliose miesto vietose, net aikštelėje priešais bažnyčią, sako, esą nesaugūs – čia būriuojasi paaugliai, dar visai vaikėzai, ir įžūliai užkabinėja praeivius. Piktina ir žmonių kultūros stoka. Pasak Broniaus Stecko, pievoje prie daugiabučių švariais batais negali pereiti – vien šunų išmatos. Visi šunis vedžioja, bet neteko matyti, kad kas maišelį neštųsi ir paskui savo šunį surinktų. O vaikams žaisti nėra pievutės. Ir niekas nevalyvųjų nesudrausmina, nebaudžia. Kad ir seniūnaičiai – kur jie, tepasirodo, tegul imasi tvarkos.

Bendrijos narių atstovai bendrijos pirmininke vėl išrinko Janiną Kuldą, o susirinkimą baigė prie arbatos neformalioje aplinkoje – naujojoje būstinėje, meno mokyklos patalpose.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis