Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2374
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5097
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:57385
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pokyčiai ir paradoksai naujoje taryboje

2015 m. balandžio 22 d. trečiadienis, Nr.41 (1465)

Padėkojo buvusiems vadovams

Šeštadienį įvyko pirmasis naujai išrinktos rajono savivaldybės tarybos posėdis. Svarbiausia jo dalis – naujai išrinktos tarybos priesaikos ir mero inauguracija. Švenčionių rajono meru tapęs Rimantas Klipčius – jauniausias šalyje, vos 30 m. Sveikindamas jį, savo paskutines tris dienas Vilniaus mero pareigose skaičiavęs bendrapartietis Artūras Zuokas guodė, kad ir jam kažkada visi sakė, kad jaunas, bet patirties neturėjimas gali būti ir privalumas. „Kai nieko nežinai, užduodi daug klausimų, pamatai daug įvairių variantų“, - svarstė A.Zuokas, o kunigas Deimantas Braziulis padrąsino, kad „nereikia bijoti klysti“.

Savo pirmąjį posėdį naujasis meras pradėjo nuo padėkos vos ne dvidešimt metų šiose pareigose dirbusiam Vytautui Vigeliui už jo darbus rajonui. Rimantas Klipčius taip pat pripažino, kad ir dabar Vytautas Vigelis turi daugelio rajono gyventojų pasitikėjimą, su pagarba paspaudė ranką ir įteikė gėlių puokštę. Tapęs tarybos nariu ir gavęs daugiausiai iš visų tarybos narių rinkėjų pirmumo balsų Vytautas Vigelis savo ruožtu palinkėjo naujajam merui sėkmės ir pažadėjo padėti patarimais.

Naujasis meras padėkojo už darbą ir kadenciją baigusioms mero pavaduotojai Rajai Krupeninai (dirbo 8 metus) bei administracijos direktorei Vidai Rastenienei, dirbusiai daugiau kaip 20 metų.

 

Sveikinimai

Rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Antanas Lašinskas perskaitė merui ir naujajai tarybai skirtus LR Prezidentės, Premjero ir Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovų sveikinimus ir linkėjimus. Tokie sveikinimai jau skambėjo beveik visose šalies savivaldybėse, nes pirmieji posėdžiai jau įvykę.

Sveikinimo žodį tarė Seimo nariai kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Zbignev Jedinskij, Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Audrius Skaistys, po ilgos pertraukos savivaldybėje pasirodęs vilnietis Gintautas Babravičius ir taip pat vilnietė sveikatos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė.

Neįprasta pirmajame tarybos posėdyje buvo tai, kad salėje nebuvo nei seniūnų, nei rajono savivaldybės administracijos skyrių vedėjų. Bet salė buvo pilna – daugiausia rinkimuose talkinusių jaunuolių, vilniečių ir net kauniečių – naujojo mero draugų ir giminių.

 

Malonu, bet netikėta?

Po priesaikos pirmieji naujojo mero Rimanto Klipčiaus žodžiai kažkodėl buvo: „Man čia būti „malonu ir netikėta“. Stebina ir tai, kad naujasis meras kalba, jog pirmiausia reikia susipažinti su rajono finansine situacija. Rimantas Klipčius ketverius metus buvo rajono tarybos narys, regis, finansinė padėtis jam turėtų būti gerai pažįstama. Be to, didžiąja to laiko dalį jis buvo Kontrolės komiteto pirmininkas. Domėtis rajono finansais buvo visos galimybės.

 

Marga koalicija

Valdyti rajoną pasirengę dviejų partijų liberalai, lenkai ir 1 socialdemokratas. Politiškai sunkiai paaiškinamas darinys, bet sudaro 13 balsų, trapią dauguma su 1 balso persvara. To pakako, kad mero pavaduotoju būtų išrinktas Kęstutis Trapikas. Jo kandidatūros darbiečiai ir valstiečiai nepalaikė.

Administracijos direktoriaus pareigas laikinai pavesta eiti Andriui Šarėjui.

Opozicijoje liko Darbo partija – 8 tarybos nariai, ir Valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 4 tarybos nariai. Opozicija labai stipri – joje visi buvę pagrindiniai rajono vadovai: meras, mero pavaduotoja, administracijos direktorė. Šioje komandoje ir vienas žinomiausių Lietuvos teisininkų Konstantas Ramelis.

 

Rimas Klipčius (tėvas) vis dėlto melavo

Patikėję Rimo Klipčiaus (senojo) pažadais, rajono gyventojai spėliojo – ar jis tęsės duotą žodį, ar ne. Priminsime tiems, kas per daug nesidomėjo ar pamiršo, kad prieš merų rinkimų II turą Rimas Klipčius (senasis) pareiškė, jog pasitrauks iš politikos ir atsisakys tarybos nario mandato, užleis vietą jaunimui.

Geriau pažįstantys Rimą Klipčių tik juokėsi ir netikėjo jo žodžiais. Pasirodo, jie buvo teisūs.

 

P.S. Apgailestaujame dėl skliaustelių, bet norint išvengti tėvo ir sūnaus paniavos, tenka kažkaip „ženklinti“.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis