Mes turime 170 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1706
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4429
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56717
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Susitikimas su geležiniu žmogumi Žydrūnu Savicku

2015 m. balandžio 22 d. trečiadienis, Nr.41 (1465)

Švenčionių vidurinės mokyklos ugdymo karjerai mokytojos Liudmilos Semaško iniciatyva buvo organizuota netradicinė pamoka-susitikimas su Lietuvos galiūnu, pasaulio čempionu ir rekordininku Žydrūnu Savicku. Tai buvo tikra pilietiškumo pamoka, nes garsus sportininkas, aplankęs daugiau nei 80 pasaulio šalių, teigė, kad už kiekvieną žmogų kalba jo nuveikti darbai. „Kaip elgsimės, darysime, mąstysime, tokia bus ir Lietuva“, - sakė Žydrūnas Savickas.

Svečias pasakojo apie savo vaikystę, šeimą, dalinosi patirtimi apie sveiką mitybą ir, žinoma, įspūdžiais iš varžybų. Žydrūnas Savickas pabrėžė, kad pagrindinė jo sportinės karjeros paslaptis – kasdieninis ir sunkus darbas. Vaikai ypač susidomėjo, kai sportininkas ėmė pasakoti apie sėkmes ir nesėkmes, apie pergales, o svarbiausia, apie svajones ir būtinybę visada turėti siekį, apie žmogaus valią ir galimybes nepasiduoti, kad ir kas nutiktų. Kiek jėgų reikia ir ne tik fizinių, bet ir psichologinių norint įveikti daugybę kliūčių ir pasiekti užsibrėžtą tikslą. Tačiau, kaip teigia Ž.Savickas ir autobiografinėje knygoje „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“, apie kurią taip pat kalbėta pamokoje-susitikime, net ir didžiausios svajonės, tikslai gali būti pasiekiami, jei į juos einama kryptingai ir nuosekliai. Lietuvos ir pasaulio galiūnas sakė, jog mokykloje jam sekėsi labai gerai, buvo pirmūnas, mėgo skaityti knygas. Jas sportininkas skaito ir dabar, o jeigu turi laisvo laiko, ypač prieš varžybas, mėgsta protinę veiklą – sprendžia kryžiažodžius.

Mokiniai svečiui taip pat papasakojo ir apie savo sportinius laimėjimus, pasidžiaugė pergalėmis. Padėkas jiems kartu su mokyklos direktoriumi Jurij Semaško įteikė pats Žydrūnas Savickas. Kai ranką spaudžia stipriausias žmogus pasaulyje, pasijunti ir pats turįs daugiau drąsos, ryžto ir pasitikėjimo. Gerų įspūdžių paliko svečio šiltas bendravimas, gebėjimas motyvuoti jaunimą, būti pavyzdžiu ir suteikti galimybę didžiuotis, kad pats stipriausias planetos žmogus yra lietuvis. Garsus sportininkas palinkėjo mokiniams vidinės drąsos, tikėjimo savo jėgomis bei noro išreikšti save. Juk tai ir atneša pergales.

Irena STUGLIENĖ

 
Reklaminis skydelis