Mes turime 226 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:561
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19105
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66431
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kiekvienas išėjimas į sceną ugdo atlikėjo asmenybę

2015 m. gegužės 27 d. trečiadienis, Nr.50 (1474)

Besibaigiant mokslo metams visos mokymo įstaigos vienaip ar kitaip apžvelgia ir apibendrina per metus išmoktas pamokas, pasiektus rezultatus. Tai geriausia palyginti įvairių konkursų ir festivalių metu. O Švenčionėlių meno mokykloje jau susiklostė gražios tradicijos rengti nemažai ir rajoninių, ir respublikinių konkursų bei festivalių. Apie anksčiau vykusius „Švenčionių krašto“ laikraštyje jau rašėme. O pastaruoju metu čia buvo surengtas V rajoninis instrumentinių ansamblių festivalis „Muzikuojame drauge“ (mokytojos Stela Turica ir Marina Tkačenko), II rajoninis vokalinės muzikos festivalis „Kol širdyje lakštingala giedos“ (mokytojos Tatjana Šapokienė ir Stela Turica“ ir III respublikinis styginių instrumentų jaunųjų atlikėjų festivalis-konkursas „Stygų šėlsmas“ (mokytojos Virginija Beržinskienė ir Loreta Šidlauskienė).

Tokie festivaliai ir konkursai labai reikalingi, nes kiekvienas išėjimas į sceną, tai nauja patirtis, nauji išgyvenimai ir pojūčiai. Viešas bet kokio kūrinio atlikimas – didelis išbandymas, galimybė pasitikrinti savo įgūdžius, gebėjimus, palyginti savo meistriškumą su kitų dalyvių. Tai ir gebėjimo susikaupti, nugalėti scenos baimę, išjausti ir perteikti kūrinio dvasią, prasmę ir mintį patikrinimas. O groti duetu, trio ar ansamblyje – tai dar ir gebėti girdėti, jausti vienas kitą, prisitaikyti vieniems prie kitų – juk kitaip bus ne muzika, o kakofonija... Pamuzikuoti drauge susirinko visų trijų rajono meno mokyklų mokiniai – iš viso 61 dalyvis, kuriuos parengė 13 mokytojų.

Gal kiek mažiau gausus dalyvių, tačiau ne mažiau įdomus ir turiningas buvo vokalinės muzikos festivalis „Kol širdyje lakštingala giedos“, kuriame dalyvavo ne tik visų rajono meno mokyklų vokalistai ir ansambliai, bet ir darželinukai, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnelius į muzikos pasaulį.

Respublikinis festivalis-konkursas „Stygų šėlsmas 2015“ šįmet vyko jau trečiąjį kartą. Čia dalyvavo jaunieji atlikėjai iš Ignalinos, Utenos, Visagino, Pabradės, Ukmergės, Anykščių, Kėdainių, Vilniaus. Atlikėjai varžėsi grodami smuikais, kanklėmis, gitaromis, violončelėmis. Visi atlikėjai apdovanoti padėkos raštais, o laureatai ir diplomantai atminimo dovanėlėmis. Dalyvius vertino rimta komisija: pirmininkė Rūta Jonynienė, Danutė Serbentienė, Aida Didžiulytė  (visos iš Vilniaus B.Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos) ir Lilija Girulskienė iš Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos.

Laureatais tapo: A grupėje – Augustė Raslanaitė, Kamilė Varnaitė, Beatričė Mockūnaitė, Rūta Mikučionytė, Goda Oškinytė; B grupėje – Diana Jakovlevaitė, Ieva Šimkonytė, Vesta Cicėnaitė; C grupėje – Monika Orlikaitė.

Diplomantais tapo: A grupėje – Rusnė Urbutytė, Miglė Vaicekavičiūtė, Agnė Petrova, Raminta Mikštaitė; B grupėje – Dominyka Jakštaitė, Justina Savickaitė, Neringa Guliokaitė, Asta Dirmaitė.

Švenčionėlių meno mokykloje vaikai gali mokytis įvairiausių specialybių: dailės, choreografijos, muzikos (akordeono, smuiko, kanklių, fortepijono, saksofono, chorinio dainavimo).

Tad norintys įgyti ir papildomą meninį išsilavinimą kviečiami pateikti prašymus iki gegužės 29 d. darbo dienomis (nuo 8.00 val. iki 20.00 val.). Gegužės 29 dieną nuo 12.00 val. iki 18.00 val. vyks stojamieji egzaminai, mokinių priėmimas, kurio metu vaikai susipažins su mokykla, ugdymo tradicijomis ir pasiekimais.

„Mūsų mokykloje augdamas ir bręsdamas vaikas pažins meno pasaulį, čia jis susiformuos kaip asmenybė, suvoks save ir šalia esantį, čia atsiskleis jo individualumas ir talentai, - sakė mokyklos direktorė Rita Politienė. - Pamokų, koncertų, konkursų, festivalių, koncertinių kelionių, pramoginių renginių metu vaikas bus skatinamas svajoti, kurti, turėti tikslą ir jo siekti!“.

Irena POŽĖLIENĖ