Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5574
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19434
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91791
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Činčikų kaimas – vienintelis Lietuvoje

2015 m. gegužės 30 d. šeštadienis, Nr.51 (1475)

Činčikų kaimo gyventojai buvo šokiruoti, perskaitę tūlo fotografo Dainoro Luko žinutę apie Činčikų kaimo pavadinimą. Sužinojome, kad gyvename neestiškame kaime! Mat Dainorui Lukui nepatiko mūsų kaimo pavadinimas. Dar daugiau, jis jau, sako, kreipėsi į rajono savivaldybę, siūlydamas pakeisti kaimo pavadinimą. Noriu patikinti visus Činčikus, Činčikienes ir Činčikaites, jų bendruomenės socialiniame fb puslapyje turime apie pusšimtį, kad su tokiom iniciatyvom neturime nieko bendro. Pasak pono Dainoro, iš Činčikų šaipomasi. Pirmą kartą išgirdau tokią nesąmonę. Greičiau atvirkščiai, kaimo pavadinimas yra unikalus ir vienintelis visoje Lietuvoje. Tariu jį su pasididžiavimu. Žymus Lietuvos radijo ir televizijos diktorius Juozas Šalkauskas, vedęs Respublikinio konkurso "Saugus eismas bendruomenėse" apdovanojimų ceremoniją,  pažėrė komplimentų. Pasak jo, kaimo pavadinimas labai gražus ir mielas.

Paskubomis pradėjau klausinėti kaimo vaikų apie patyčias. Jie patikino, kad nepatiria jokių patyčių dėl kaimo pavadinimo, o ponas Dainoras skatina jas savo rašliavomis. Iš jo sulaukėme absurdiškų pasiūlymų, kaip turėtų vadintis mūsų kaimas. Norėčiau kiekvieną iš jų pakomentuoti. Pirmasis - „Amžinai tavo“. Įsivaizduokime kad ir mokyklos diskoteką, kurioje vaikino užkalbinta mergina į klausimą: „Iš kur esi?“, atsako: „Aš iš „Amžinai tavo“!

Antrasis pasiūlymas - pavadinti mūsų kaimą „Meilė“. Bandau išsivaizduoti, kaip sureaguotų ugniagesiai, gavę iškvietimą gesinti Meilės. Trečiasis pasiūlymas absurdiškiausias - „Santuoka“. Kaip reaguotumėt sužinoję, kad mūsų kaimo keturios pradinukės  gyvena Santuokoje?

Nenustebkite, Murmų, Vidutinės ar Zalavo gyventojai, jeigu ponui staiga nepatiks jūsų kaimo pavadinimas. Dainorai, o gal pasiūlykite už 1000 eurų pakeisti Lietuvos pavadinimą - juk skamba šlapokai?

Laima GALKAUSKIENĖ

Činčikų kaimo bendruomenės pirmininkė

 
Reklaminis skydelis