Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:696
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16897
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92927
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Delegacijos iš Lenkijos belaukiant

2015 m. birželio 3 d. trečiadienis, Nr.52 (1476)

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija ir Mrongovo Vesterplatės gynėjų I bendrojo lavinimo licėjus 2011 metų spalį pasirašė bendradarbiavimo vykdant mokinių grupių mainus, mokytojų apsilankymus sutartį. Birželio 4 d. į Švenčionis lenkų delegacija atvyksta jau trečią kartą. Ir lenkų, ir lietuvių grupes sudaro po 12 žmonių: 10 moksleivių ir 2 lydintys mokytojai.

Kiekvienais metais viešnagės programa būdavo turininga ir įdomi, tad nelikdavo nepatenkintų. Šiemet ji dar įvairiapusiškesnė, patrauklesnė, nes projektas finansuojamas Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondo, kurį pateikusi paraišką laimėjo Švenčionių Zigmo Žemaičio direktorės pavaduotoja ugdymui Daiva Jasiulionienė. Projektu bus įgyvendinami tam tikri tikslai, - tai tarpkultūrinio dialogo bei jaunimo pilietiškumo skatinimas. Kadangi viena pagrindinių projekto idėjų yra istorijos bei tradicijų puoselėjimas, programoje gausu ne tik įvairių pažintinių kelionių, bet ir edukacinių užsiėmimų. Svečiai turės galimybę išsamiai susipažinti su Nalšios kraštu: Sirvetos regioniniu parku, Aukštaitijos nacionaliniu parku, juose esančiomis lankytinomis vietomis, taip pat numatoma aplankyti ir Vilnių, Trakus, Rumšiškes. Apie lietuvių liaudies tradicijas, amatus svečiai sužinos ne tik iš gidų pasakojimų, bet ir patys dalyvaudami edukacinėse programose – keps šakotį Ignalinos restorane „Romnesa“, gamins papuošalus, lipdys molinius puodus Rumšiškėse. Kad programa būtų įvairesnė, į ją įtraukta nemažai sportinių užsiėmimų, žygis baidarėmis Žeimenos upe. Taip pat numatyta istorijos mokytojų kuruojama diskusija „Kuo esame panašūs ir skirtingi“.

Lenkų delegaciją į namus išlydėsime birželio 11d., o atsisveikinimo vakaronė numatoma birželio 9 d. 18 val., gimnazijos aktų salėje. Koncertuos gimnazijos folkloro ansambliai „Aušrela“ ir „Atgaja“, susirinks visi projekto dalyviai, gimnazijos bendruomenė, tad mielai kviečiame į šį gausų būrį visus norinčius!

Kotryna DRUTEIKAITĖ

Mainų dalyvė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokinė

 

 
Reklaminis skydelis