Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1522
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20066
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67392
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Koncertas – tarsi baigiamasis meno mokyklos absolventų egzaminas

2015 m. birželio 3 d. trečiadienis, Nr.52 (1476)

Švietimo įstaigose baigiasi mokslo metai. Vyksta egzaminai, įvairūs atsiskaitymai, mokiniai pristato baigiamuosius darbus. Meno mokyklose besimokantiems mokiniams gegužės pabaiga ir birželio pradžia – taip pat karštas metas. Jie taip pat turi parodyti, ko išmoko per mokslo metus. Ypač tai svarbu absolventams, nes jie baigiamuosiuose koncertuose turi parodyti viską, ko išmoko ir pasiekė per visus mokslo metus meno mokykloje.

Gegužės pabaigoje tokį baigiamąjį koncertą surengė Švenčionėlių meno mokykla. Koncerte žiūrovai išgirdo pačius gražiausius muzikos kūrinius, pamatė pačius gražiausius šokius, kuriuos atliko mokyklos abiturientai bei jaunesnių klasių atlikėjai. Vaikai grojo įvairiais instrumentais, dainavo, šoko liaudies ir modernius šokius. Koncertą gražiai vedė Laura Gaidamavičiūtė, ji skaitė mokytojos Irmos Asinavičienės eiles.

Koncerto pabaigoje 2015 m. abiturientų laidai buvo įteikti mokyklos baigimo pažymėjimai. Aidėjo plojimai, į sceną kilo sveikintojai su gėlėmis. Ne vienas mokytojas ir mokinys nubraukė ir sūrią atsisveikinimo ašarą. Žinoma, ne visi paliks pamėgtąją mokyklą, kai kurie įsijungs į čia veikiančius mėgėjų kolektyvus, kai kurie gilins kitų specialybių įgūdžius. O absolventus išleidę mokytojai su nerimu lauks į meno mokyklą rugsėjį ateisiančių mažiukų, iš kurių ir vėl augs meno mėgėjai – muzikantai, dainininkai, šokėjai ir dailininkai.

Irena POŽĖLIENĖ