Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1787
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11974
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88004
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Metų įvykis – „Judesio pagauti“

2015 m. birželio 6 d. šeštadienis, Nr.53 (1477)

Sausakimšoje Švenčionėlių kultūros centro salėje, saldžiai svaiginančiai kvepiant įvairiaspalvėms alyvoms, kurių puokštės puošė sceną, prigeso šviesos, lėtai pakilo uždanga, pasigirdo pirmieji muzikos akordai, o ant sienos kažkokio keistai mistinio mėnulio fone ėmė ryškėti šokio judesyje tarsi skrydžiui pakilusių pieštų figūrų aplikacijų siluetai... Pagaliau ryškėjanti prožektoriaus šviesa scenos centre išplėšė du lovoje sustingusius šokėjus... Vos akis juos spėjo pagauti, o jie jau kilo į šokio siautulį, visais savo kūnais perteikdami pačias įvairiausias emocijas. Šokius puikiai papildė ne tik muzika ir drabužiai, bet ir išmoningas multimedios panaudojimas.

Taip intriguojančiai, kaip visada, prasidėjo jau šeštasis modernaus šokio koncertas „Judesio pagauti“, kuriame pasirodė choreografės Renatos Grigianecienės vadovaujami kolektyvai „Šuolis“, „Sekundė“, „Bingo“, „Virsmas“, „Bedugnė“ ir solistai.

Kasmetinis modernaus šokio koncertas „Judesio pagauti“ Švenčionėliuose per šešerius metus jau tapo gražia tradicija. Jo laukia, jam rengiasi, apie jį kalba ir dalyviai, ir žiūrovai. Koncerto sumanytoja ir iniciatorė Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos, Švenčionių meno mokyklos ir Švenčionėlių kultūros centro choreografė Renata Grigianecienė džiaugiasi, kad šis koncertas tapo labai populiarus tarp jaunimo ir laukiamas. Todėl modernaus šokio koncertą „Judesio pagauti“ Švenčionėliuose jau drąsiai galima vadinti metų įvykiu. Į jį žiūrovų nereikia kviesti po kelis kartus – visi žino, jeigu pavėluos, tai gali tekti reginiu mėgautis stačiomis.

Mokytojos Renatos ugdomi šokėjai jau nuskynė nemažai apdovanojimų respublikiniuose, tarptautiniuose šokių konkursuose, ne vienam iš jų modernaus šokio pamokos padėjo surasti ir tolesnį gyvenimo kelią, pakeliauti po Lietuvą ir pasaulį. Nors ji pagrindinė renginio režisierė ir idėjų generatorė, tačiau nesnaudžia ir patys šokėjai: daug dirba per repeticijas, lankosi treniruoklių salėje, kad sustiprėtų ir suformuotų gražias figūras, ieško įdomesnių išraiškos formų, siūlo savo mintis, visi kartu modeliuoja drabužius, ieško jiems audinių, aksesuarų, įvairesnių išraiškos formų, šokį pailiustruodami vaizdo medžiaga, dekoracijomis.

Su „Judesio pagauti“ susijusi ir dar viena tradicija – kasmet šis koncertas aplaistomas ašaromis. Ne, ne! Nepagalvokite nieko bloga. Tiesiog kasmet koncerte pasirodo ir abiturientų šokėjų grupė, kurie visada ašaromis aplaisto atsisveikinimą su mokykla, su mokytojais ir mėgstamais užsiėmimais. Iš vienos pusės džiugina žinojimas, kad tuoj tuoj atsivers naujas kito, daug savarankiškesnio gyvenimo etapas, tačiau tuo pačiu graudina ir kelia nerimą, kad teks palikti mokyklą, draugus, namus, mamos blynus, pamėgtus užsiėmimus. Akys drėksta ir abiturientų mokytojams, tėveliams...

Neapsieina šis renginys ir be siurprizų. Dažniausiai šokėjai slapčia nuo mokytojos Renatos savarankiškai parengia jai šokio kompoziciją, čia neapsieinama be humoro, pokštų ir staigmenų. Šiemet šokėjai dar scenoje sustojo taip, kad kiekvienas galėjo perskaityti Renatos vardą – taip mokytoja buvo pakviesta į sceną.

Mokytoja išradingumu taip pat nenusileidžia mokiniams. Ji nevengia scenoje sukurti jiems ekstremalių ir komiškų situacijų. Pavyzdžiui, šiemet vyresnieji vaikinai vienam šokiui išėjo šokti poroje vaikinas su vaikinu, kol salė atsitokėjo ir prapliupo aplodismentais, jie jau mikliai pasičiupo po panelę... Mokytoja dar pademonstravo ir vaizdo medžiagą iš repeticijų. Daug smagių emocijų sukėlė vaikinų šokėjų grupė pasipuošusi spalvotomis pėdkelnėmis ir balerinų sijonėliais. Vaikinai šoko puikiai, o publika negailėjo jiems aplodismentų. O kai atmosfera įkaito atrodytų iki tūkstančio laipsnių, šokėjai buvo atvėsinti vandeniu. Žinoma, prie jų prisijungė ir smagioji mokytoja Renata.

Šokių koncerto metu gražiai buvo pagerbti ir apdovanoti medaliais įvairiose olimpiadose laimėjimus pelnę abiturientai gimnazistai, jų mokytojai, sveikinimo žodį tarė Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė, tėvų atstovai. Buvo daug gėlių, dovanų, sveikinimų, linkėjimų ir virpančiu balsu pro ašaras abiturientės Justinos išspaustu priesaku jaunesniesiems: „Ir nebandykit Jos nemylėt!“. Turbūt nesunku suprast, kad šie žodžiai buvo apie mokytoją Renatą... Mylės, mylės! Ir mokiniai charizmatiškąją mokytoją, ir ji juos – kiekvieną kolektyvą, kiekvieną duetą tarsi savo vaikus. O šokėjai vos pasibaigus koncertui „Judesio pagauti“ jau ėmė klausinėti mokytojos, kaip rengs jį kitais metais. Štai taip ir kuriamos tradicijos, remiantis entuziazmu, kruopščiu darbu ir nuoseklumu.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis