Mes turime 227 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1168
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17369
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93399
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vis daugiau abejonių – kas tikrasis rajono vadovas?

2015 m. birželio 13 d. šeštadienis, Nr.55 (1479)

Parama investuotojams ar atvira korupcija?

Dėl galimos korupcijos jau esu pasisakęs po praėjusio tarybos posėdžio. Trumpai priminsiu: valdantieji savo sprendimu 3 kartus sumažino apleisto ir nenaudojamo nekilnojamojo turto mokestį. Šis sprendimas neginčijamai naudingas vienam tokiam verslininkui Juzefui Fedorovičiui, kuriam priklauso daugiausia apleistų pastatų – 5. Turint mintyje šių pastatų dydį (pvz. Liejinių gamykla Švenčionėliuose), lengvata jam labai naudinga. Juzefas Fedorovičius savivaldybių rinkimuose kandidatavo Liberalų sąjūdžio sąraše 3 vietoje kartu su Kęstučiu Trapiku, bet į tarybą nepateko. Iš mūsų krašte populiarumo neturinčio Liberalų sąjūdžio pateko tik du Kęstučiai – Trapikas ir Savickas. Taigi K. Trapikas galbūt jau nuo pirmųjų dienų atsilygina savo galimam rėmėjui?

 

2:0 – laimi K.Trapikas

Ir tai dar ne viskas. Manau, kad K.Trapikas laimi 2:0, galimai pastumdamas net lenkų rinkimų akcijos partnerius. Vos prieš savaitę paskirtą UAB „Švenčionių švara“ direktoriaus pavaduotoją tarybos narį lenkų atstovą Vaclavą Vilkoit po savaitės jau atleido iš pareigų. Nesigilinsime į paskyrimo teisėtumą, nes šiuo atveju įdomesnis toks žaibiškas atleidimas. Kaip bebūtų suformuluota atleidimo priežastis, ji galimai siejasi su tuo pačiu asmeniu, rinkimų sąraše buvusiu šalia K.Trapiko, verslininku Juzefu Fedorovičiumi, kuriam priklausančioje teritorijoje „Švenčionių švara“ rūšiuoja atliekas. Mano šaltiniai sako, kad J.Fedorovičiaus sąlyga galėjusi būti arba lauk atliekas iš jo teritorijos, arba V. Vilkoit iš pareigų. Kaip žinia, tarp šitų buvusių kaimynų ir vaikystės draugų konfliktas dar nuo tų laikų, kai V.Vilkoit „darė“ Švenčionėliuose gamyklą J.Fedorovičiui. „Velga Vilnius“ - tai viskas, kas liko iš buvusios vienos didžiulės Vilniaus gamyklos. V.Vilkoit paskyrimus-atleidimus vykdė naujoji „Švenčionių švaros“ valdyba – Arūnas Čenkus, Rasa Bliūdžiuvienė, Rasa Čibirienė. Ar tik ne rėmėjas šokdina politikus?

Nieko atsitiktinio nebūna. Per mėnesį Arūnas Čenkus taip nusipelnė, kad pareiginė kategorija buvo pakelta iki aukščiausios – 16, ir alga šoktelėjo beveik 300 eurų ir dabar siekia apie 1500 eurų (5000 litų). Meras sakė, kad A.Čenkus jau labai daug nuveikė. Mano žiniomis, didžiausia jo misija dar prieš akis... „Švenčionių švarai“ reikia savo rankos.

 

Parama... stambiesiems

Visame pasaulyje paramos sulaukia smulkusis verslas. Pas mus – atvirkščiai, rajono valdžia priėmė sprendimą remti stambiuosius. Pirmiausia buvo siūloma remti tuos, kurie investuoja ne mažiau kaip 300 tūkst. eurų ir sukuria ne mažiau kaip 20 darbo vietų. Vėliau komitete ši suma buvo sumažinta iki 100 tūkst. eurų. Prie tokių objektų savivaldybė ketina tiesti privažiavimo kelius, kurti infrastruktūrą – vandentiekį, nuotekas ir kt.

Ar jums tai nieko neprimena? Per rinkimus Adutiškio miestelyje išėjo toks vienkartinis kaip ir laikraštis, kuris šlovino dabartinį merą R.Klipčių ir kuriame lyg tarp kitko vilnietis verslininkas liberalas rašė, kad prašys savivaldybės prisidėti prie jo projekto – senelių namų, kuriems reikia būtent to, kas minėtame sprendime dabar jau įteisinta.

Kai paklausiau, ar šį sprendimą vertino Antikorupcijos komisija, meras atsakė, kad ne, nes tokios komisijos nėra (!), ji bus sudaryta tik liepos mėnesį. Ką gi, kuo ilgiau tos komisijos nebus, tuo valdantiesiems laisvesnės rankos. Matyt, todėl ir neskuba jos suformuoti.

Vytautas BULKA

 
Reklaminis skydelis