Mes turime 372 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2048
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18249
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94279
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pagalba širdžiai

2015 m. birželio 17 d. trečiadienis, Nr.56 (1480)

Bus įgyvendinama specializuota širdies ir kraujagyslių ligų rizikos asmenų sveikatos stiprinimo programa 40-55 m. amžiaus vyrams ir 50-65 m. amžiaus moterims.

Programos dalyviai susipažins su širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksniais, jų įtaka sveikatai, mitybos reikšme širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimui bei prevencijai (sveikos mitybos įtaka, sveikos mitybos principais, antsvorio ir nutukimo mažinimo būdais, individualių mitybos planų sudarymo principais ir kt.).

Programoje apžvelgiama fizinio aktyvumo reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų pasireiškimui: fizinio pajėgumo vertinimas, tinkamo fizinio aktyvumo ir jo krūvio pasirinkimas, streso reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimui, mokoma streso valdymo technikų, darbo ir poilsio planavimo.

Programos metu praktinius užsiėmimus ves gydytojas kardiologas (arba šeimos gydytojas), dietologas, kineziterapeutas, psichologas, sporto srities specialistas, visuomenės sveikatos specialistai.

Programa nemokama.

Norintys dalyvauti programoje, pirmiausia turi kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Asmenys, kurie pagal amžių nepatenka į programą, bet turi širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnių (antsvorį, per aukštą kraujospūdį, padidintą cholesterolio kiekį, diabetą ir pan.) ir nori keisti savo gyvenimo būdą, į programą (be šeimos gydytojo nukreipimo) gali registruotis tel. (8 387) 206 08. Dalyvių skaičius ribotas!

Užsiėmimai vyks Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure arba kitame rajono mieste, kuriame susirinks grupė norinčiųjų dalyvauti asmenų.

Programos koordinatorius ir kontaktinis asmuo Virginija Mikštaitė-Avinienė, tel. (8 387) 206 08, el.p. stebesena.svencionys@gmail.com.

 
Reklaminis skydelis