Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1466
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17667
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93697
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionys buvo pristatyti turizmo mugėje Lenkijoje

2011 m. spalio 12 d., trečiadienis Nr.75 (1122)

Spalio 7-8 dienomis Seinuose vyko Tarptautinė pasienio turizmo mugė „EXPO Seinai 2011“. Tai pirmoji tokia mugė pasienyje. Dalyvavo apie 130 atstovų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos Federacijos Kaliningrado srities, Skandinavijos šalių.

Švenčionių rajono savivaldybės verslo ir turizmo informacijos centro atstovai pristatė mūsų krašto turizmo paslaugas, lankytinas vietas ir turizmo objektus. Pasak parodoje dalyvavusios Verslo ir turizmo informacijos centro direktorės Violetos Čepukovos, tai buvo puiki galimybė populiarinti kraštą tarp Baltijos regiono valstybių, pristatyti savo pasiūlą bei užmegzti verslo ryšius.

Mugės rengėjų pastangomis šiam renginiui buvo gauta tikslinė dotacija, todėl dalyvavimas buvo nemokamas.

V.Čepukova džiaugėsi, kad švenčioniškių ekspoziciją aplankė ir LR konsulas Seinuose Liudvikas Milašius, kuriam buvo įteikta ir pažintinis filmas apie Švenčionis ir kitokios medžiagos, kuri bus naudinga visiems, konsulate besidomintiems Lietuva ir ieškantiems informacijos.

Švenčioniškių stende be informacijos apie lankytinas vietas ir turizmo objektus, fotoekspozicijos apie rajono renginius dar buvo rodomas ir pažintinis filmas, vaišinama Švenčionių vaistažolių fabriko arbata.

Net ir atokiausiuose Lietuvos kampeliuose žino vaizdingus mūsų rajono Labanoro girios kampelius, skaidrius ežerus, ir vandens turistų pamėgtas upes. Tą patvirtino ir švenčioniškių artimesnė pažintis su Plungės atstovais. Daug parodoje apsilankiusių lenkų nudžiugo sužinoję, kad toks gražus kraštas yra vos už šimto kilometrų nuo Vilniaus, kuris dėl architektūros paminklų, bažnyčių, ypač – Aušros vartų, yra dažno lenkų turisto maršrute. Po šios parodos labai tikimasi, kad šiame maršrute dar dažniau negu iki šiol atsidurs ir Švenčionių rajonas.

Parodoje švenčioniškiai užmezgė kontaktus su Rusijos Federacijos Kaliningrado srities Gusevo miesto atstovais, aptarė galimo bendradarbiavimo perspektyvas.

Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centras tikisi gauti ir kvietimą dalyvauti Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimo per sieną projekte.

Už galimybę nuvykti į mugę, kurioje ir save parodė, ir į kitus pasižiūrėjo, Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centras dėkingas rajono merui Vytautui Vigeliui ir administracijos direktorei Vidai Rastenienei.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis