Mes turime 623 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13679
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34728
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113849
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gimė ir gyvena su akordeonu ir daina...

2015 m. birželio 27 d. šeštadienis, Nr.58 (1482)

Švenčionėlių miesto kultūros centro vokalinis ansamblis „Gabija“, vadovaujamas Vandos Miloš, praėjusį sekmadienį pakvietė į šventinį 15 metų kūrybinės veiklos sukakties koncertą. Žiūrovams renkantis į salę ekrane buvo demonstruojamos skaidrės, atspindinčios turiningą ir įdomų ansamblio gyvenimą.

Grodama akordeonu pirmoji į sceną išėjo ansamblio vadovė ponia Vanda. O paskui ją iš kulisų „išplaukė“ ir ansamblio narės: Eugenija, Aloyza, Danutė, Danutė, Sigutė, Janina ir Birutė. Šventinį koncertą vedęs Richardas Leleiva taikliai pastebėjo: „Apie kai kuriuos žmones sakoma, kad jie gimė su marškinėliais, o apie „Gabijos“ vadovę p. Vandą, kurios visas gyvenimas pašvęstas muzikai drąsiai galima pasakyti, kad ji gimė su akordeonu“. Ir tikrai atrodytų su šiuo instrumentu V.Miloš nesiskiria niekada. 2000 m. subūrusi bendraminčių moterų, kaip ir ji mėgstančių muziką, dainą, grožį ir estetišką vaizdą, nenustygsta iki šiol. Pasak Švenčionėlių kultūros centro direktorės Onos Raguckienės, „Gabija“ – daugiausiai gastroliuojantis kolektyvas. Jis dažnas svečias rajono renginiuose, plačiai keliauja po Lietuvą, tiesiasi koncertiniai keliai ir į Lenkiją, Švediją. Ansamblio repertuaras platus: įvairių tautų liaudies dainos, populiarioji estrada, romansai, užsienio autorių kūriniai ir t.t. Jubiliejiniame koncerte taip pat skambėjo įvairių žanrų dainos: ir žiūrovų jau pamėgtos, ir dar visiškai šviežios, niekur negirdėtos. „Gabija“ kiekviename savo koncerte pasistengia nustebinti. Kaip, beje, ir pasipuošti. Ansamblio narės ir pati vadovė per koncertą sceninius drabužius keitė keletą kartų – kiekvienas komplektas priderintas prie atliekamų dainų tematikos ir žanro. Net pasveikinti ansamblio atvykęs LR Seimo narys Petras Čimbaras pajuokavo paprašęs ansambliečių visas moteris pamokyti taip greitai persirenginėti ar susiruošti einant į šventę. P.Čimbaras palinkėjo „Gabijai“ ilgai gyvuoti ir džiuginti žiūrovus dainomis bei įteikė ansambliui didžiulį proginį tortą.

Į šventinį koncertą atvyko ir kūrybinių kolegų, kurių didžiausios dovanos buvo dainos ir muzika. Uždegančias ir jaudinančias ukrainiečių dainas atliko Visagino kultūros centro ukrainiečių folkloro ansamblis „Kalyna“, vadovaujamas Marinos Betinos, dainavo atlikėja p. Žeimo, kuriai gitara pritarė Vitalijus Laptevas, akordeonu – V.Miloš.

Vokalinį ansamblį „Gabija“ 15 metų sukakties proga sveikino rajono meras Rimantas Klipčius, savivaldybės Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, tarybos narė Jolanta Olechnovič, Švenčionėlių kultūros centro direktorė Ona Raguckienė, jaunasis akordeonininkas Tautvydas Jurkuvėnas, kurio pirmoji mokytoja ir buvo V.Miloš, svečiai iš Visagino, Trūdų kaimo bendruomenės atstovai, ištikimiausi žiūrovai. Visos dainininkės tiesiog skendo gėlėse, buvo apgaubtos dėmesio ir pagarbos. Atsidėkodami žiūrovai stovėdami karštais plojimais palydėjo ansamblį iš scenos.

Irena POŽĖLIENĖ